Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν καθαίρεση του Ντ. Τραμπ. Γιατί τώρα;
[Euronews]: ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν καθαίρεση του Ντ. Τραμπ. Γιατί τώρα;

[Euronews]: ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν καθαίρεση του Ντ. Τραμπ. Γιατί τώρα;

Παραδόθηκε στη Γερουσία το επίσημο κατηγορητήριο κατά του Ντόναλτ Τραμπ με αίτημα την καθαίρεση του πρώην προέδρου.

Οι εννέα Δημοκρατικοί κατήγοροι διέσχισαν τους ίδιους διαδρόμους, όπου είχε εισβάλει ο όχλος των υποστηρικτών του πρώην Αμερικανού προέδρου κατά τα δραματικά γεγονότα στο Καπιτώλιο , που στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε «υποκίνηση εξέγερσης» και παραθέτει αποσπάσματα της ομιλίας του Ντ. Τραμπ πριν την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο επικεφαλής της ομάδας των κατηγόρων, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων,Τζέιμι Ράσκιν, τόνισε στην ομιλία του:

«Ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των κυβερνητικών θεσμών. Απείλησε την ακεραιότητα του δημοκρατικού συστήματος, παρενόχλησε την ειρηνική μετάβαση εξουσίας και έθεσε σε κίνδυνο μέρος της κυβέρνησης. Άρα, πρόδωσε την εμπιστοσύνη προς τον Πρόεδρο προκαλώντας ζημιά στους πολιτες των ΗΠΑ. Ο Ντόναλτ Τζον Τραμπ με αυτή τη συμπεριφορά έδειξε ότι θα παραμείνει απειλή για την εθνική ασφάλεια, τη δημοκρατία και το Σύνταγμα».

Γιατί τώρα;

Η πρώτη κινητοποίηση των Δημοκρατικών για τη δεύτερη διαδικασία καθαίρεσης του Ντ. Τραμπ ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο και ενώ ο Ντ. Τραμπ παρέμενε ένοικος του Λευκού Οίκου.

  • Η πτώση του Ντόναλντ Τραμπ

Τότε, οι Δημοκρατικοί υποστήριζαν ότι οι πράξεις του δεν πρέπει να παραμείνουν ατιμώρητες, έστω και αν διένυε τις τελευταίες ημέρες στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!