Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΗΠΑ- Covid 19: Χαλαρώνουν την ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα και Κύπρο
[Euronews]: ΗΠΑ- Covid 19: Χαλαρώνουν την ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα και Κύπρο

[Euronews]: ΗΠΑ- Covid 19: Χαλαρώνουν την ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα και Κύπρο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαλάρωσε την ταξιδιωτική οδηγία για περίπου 50 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος, κατατάσσοντας αυτές στο «Επίπεδο 3» (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού λόγω της Covid-19), από το «Επίπεδο 4» (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού λόγω της Covid-19).

Στις χώρες μεταξύ των οποίων μετατοπίζονται στο «Επίπεδο 3» είναι και η Ιαπωνία που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στις αναθεωρημένες τους οδηγίες τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) συστήνουν ταξιδιωτικές μετακινήσεις για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Πριν από δύο περίπου μήνες, η Κύπρος και η Ελλάδα είχαν υποβιβαστεί στην 4η κατηγορία (όπως και το 80% των χωρών του κόσμου) και στους ταξιδιώτες γίνονταν σύσταση να αποφεύγουν να τις επισκεφθούν.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτρέπει σε όλους τους Αμερικανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες και προειδοποιεί ότι οι επιδημιολογικές συνθήκες αλλάζουν ταχέως στις διάφορες χώρες.

Στο «Επίπεδο 3» κατατάσσεται πλέον και η Ιαπωνία, χώρα υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι το αμερικανικό ΥΠΕΞ βρίσκεται στη διαδικασία επικαιροποίησης των ταξιδιωτικών του οδηγιών για να εναρμονίζονται με αυτές των CDC.

Τα αμερικανικά Κέντρα τόνισαν ότι οι αλλαγές στις κατατάξεις έρχονται μετά την αναθεώρηση των κριτηρίων τους για τις ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις υγείας. Πρόσθεσαν ότι αναθεώρησαν επίσης τη βαθμίδα των ΗΠΑ στο «Επίπεδο 3».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!