Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΗΠΑ: Άρον-άρον επικαιροποιεί τα δεδομένα η AstraZeneca
[Euronews]: ΗΠΑ: Άρον-άρον επικαιροποιεί τα δεδομένα η AstraZeneca

[Euronews]: ΗΠΑ: Άρον-άρον επικαιροποιεί τα δεδομένα η AstraZeneca

Στην επικαιροποίηση των στοιχείων των αποτελεσμάτων της τελικής δοκιμής στις Ηνωμένες Πολιτείες προχωρά η AstraZeneca.

Η κίνηση έρχεται μετά την αναφορά από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων ότι τα δεδομένα επί των οποίων βασίστηκαν τα αποτελέσματα ενδεχομένως να είναι παρωχημένα.

Στην Ευρώπη η Πορτογαλία ξεκίνησε εκ νέου εμβολιασμούς με AstraZeneca, ωστόσο ο Πρόεδρος της χώρας εμφανίστηκε προβληματισμένος με την απουσία κοινής στρατηγικής και τις διαφορετικές στάσεις των κρατών μελών της Ε.Ε

«Δεν είναι καλό ο καθένας κατά μόνας να αποφασίζει να διακόψει ή να μην διακόψει. Νομίζω ότι το θα ήταν και θα είναι καλύτερο η Ευρώπη εν συνόλω, αν υπάρχουν επιστημονικές αμφιβολίες, να τις απευθύνει, όπως κι έγινε, σε έναν αρμόδιο φορέα και να δράσει αναλόγως. Αυτό είναι μάθημα για το μέλλον. Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει βασίλειο εγωισμού κι ατομικισμού. Οφείλει να είναι ένα συλλογικό σχήμα», υποστήριξε ο Μαρσέλο Ρομπέρτο ντε Σόουζα, Πρόεδρος της Πορτογαλίας.

Η χώρα της ιβηρικής όπως και η Ελλάδα και η Κύπρος βασίζουν σημαντικό μέρος της οικονομίας τους στον τουρισμό και θέλουν να μην δημιουργηθούν άλλες καθυστερήσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!