Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ιωάννου: Καλύτερα επώδυνες αποφάσεις παρά να αφεθούμε απροστάτευτοι
[Euronews]: Ιωάννου: Καλύτερα επώδυνες αποφάσεις παρά να αφεθούμε απροστάτευτοι

[Euronews]: Ιωάννου: Καλύτερα επώδυνες αποφάσεις παρά να αφεθούμε απροστάτευτοι

Την διασφάλιση της υγείας του κάθε πολίτη ατομικά και όλων συλλογικά ως κορυφαία προτεραιότητα της πολιτείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωσνταντίνος Ιωάννου.

Αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό είπε χαρακτηριστικά «προτιμώ να πάρω επώδυνες αποφάσεις, έστω και αν τελικά αποδειχθούν υπερβολικές, παρά να αφεθούμε απροστάτευτοι».

Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Ιωάννου είπε ότι ο ίδιος, ως ο αρμόδιος για την υγεία Υπουργός, μαζί με τους συνεργάτες του, τα στελέχη της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τη συμβουλευτική ομάδα των επιστημόνων, τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), την ιατρική κοινότητα «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποτρέψουμε την επέκταση του ιού και να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία».

Είπε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται εδώ και πάρα πολλές εβδομάδες είναι αυστηρότερα από τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

«Όλοι κατανοούν ότι δίδουμε μια μάχη με έναν αόρατο εχθρό, κάτω από δύσκολες συνθήκες, σε ένα περιβάλλον χωρίς προηγούμενο. Σε αυτή τη μάχη γίνονται και λάθη, υπάρχουν και ατυχείς στιγμές. Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία και λυπούμαστε για την αναστάτωση», είπε ο Υπουργός, για να προσθέσει ότι το δίλημμα δεν είναι ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και σε αυτό που μας αρέσει, αλλά «η επιλογή είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!