Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ – Ηνωμένο Βασίλειο: Τριβές λόγω Βόρειας Ιρλανδίας
[Euronews]: ΕΕ – Ηνωμένο Βασίλειο: Τριβές λόγω Βόρειας Ιρλανδίας

[Euronews]: ΕΕ – Ηνωμένο Βασίλειο: Τριβές λόγω Βόρειας Ιρλανδίας

Προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου απειλεί να δημιουργήσει η υλοποίηση της μετά Brexit εμπορικής συμφωνίας για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Το σημείο τριβής εντοπίζεται σε όσα προβλέπει η συμφωνία του ευρωβρετανικού διαζυγίου για τη μόνη χώρα του Ηνωμένου Βασιλείου με χερσαίο σύνορο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα η παραμονή της Βόρειας Ιρλανδίας στην ενιαία αγορά με τους συνεπαγόμενους ρυθμιστικούς κανόνες.

«Η εμπιστοσύνη, η οποία οφείλει να βρίσκεται στην καρδιά κάθε συνεργασίας, πρέπει να αποκατασταθεί. Αυτή είναι η προσέγγιση και η προτίμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν Το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρήσει σε επιπλέον μονομερείς ενέργειες τις επόμενες εβδομάδες, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διστάσει να αντιδράσει άμεσα, σταθερά και αποφασιστικά για να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμοφωθεί με τις διεθνείς του υποχρεώσεις», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφτσοβιτς.

Το Ηνωμένο Βασίλειο από την πλευρά του καλεί σε συμβιβασμό και ζητά από την Ένωση να επιδείξει πραγματισμό και κοινή λογική. Σύμφωνα με τον αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ Βρετανό υπουργό Ντέιβιντ Φροστ, «η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο με έναν ακραία σχολαστικό τρόπο. Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ ισορροπημένο έγγραφο, σχεδιασμένο να στηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία και να αντιμετωπίσει ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα στη Βόρεια Ιρλανδία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!