Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ινδία: Χιλιάδες αγρότες στους δρόμους – Συγκρούσεις με την αστυνομία
[Euronews]: Ινδία: Χιλιάδες αγρότες στους δρόμους – Συγκρούσεις με την αστυνομία

[Euronews]: Ινδία: Χιλιάδες αγρότες στους δρόμους – Συγκρούσεις με την αστυνομία

Χιλιάδες Ινδοί αγρότες έσπασαν τα αστυνομικά μπλόκα και έφτασαν μέχρι το Νέο Δελχί για να διαμαρτυρηθούν ανήμερα της εθνικής εορτής της χώρας. Οι αγροτικές διαδηλώσεις έχουν ταρακουνήσει την κυβέρνηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με σκηνικό εξέγερσης.

«Αυτά τα τρακτέρ είναι σύμβολο πολιτικής αλλαγής, σύμβολο επανάστασης» λέει ένας αγρότης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών και νερού για να διαλύσουν τους διαδηλωτές και κυρίως να μην τους επιτρέψουν να προχωρήσουν και να πλησιάσουν κυβερνητικά κτίρια.

«Το μήνυμα προς τον πρωθυπουργός είναι πως δεν πρόκειται για κυβέρνηση της Ινδίας, αλλά για κυβέρνηση των αγροτών και αυτοί είναι που θα πάρουν την εξουσία. Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δεν μπορείς να επιβάλεις τους νόμους στους φτωχούς όπως και όποτε εσύ θες» λέει ένας αγρότης.

Δεκάδες χιλιάδες αγρότες έχουν κατασκηνώσει στα όρια της πρωτεύουσας από τον περασμένο Νοέμβριο, διαμαρτυρόμενοι για τη νομοθεσία που απορυθμίζει την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Η κυβέρνηση λέει πως θα απελευθερωθεί η αγορά ενώ οι αγρότες τονίζουν πως θα χάσουν και το λιγοστό τους εισόδημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!