Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Οικονομία – COVID-19: Ποιοι κλάδοι θα επιβιώσουν από την πανδημία
[Euronews]: Οικονομία – COVID-19: Ποιοι κλάδοι θα επιβιώσουν από την πανδημία

[Euronews]: Οικονομία – COVID-19: Ποιοι κλάδοι θα επιβιώσουν από την πανδημία

Αναμφίβολα ο κορωνοϊός έχει αλώσει την οικονομία παγκοσμίως, και η λίστα με τις κλάδους και τις επιχειρήσεις που υποφέρουν λόγω της πανδημίας είναι μακρά.

Χρειάστηκαν 12 μήνες για τις κορυφαίες 40 γαλλικές επιχειρήσεις να δημιουργήσουν καθαρά κέρδη αξίας 82 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, και μόνο έξι μήνες για να εξανεμιστούν αυτά τα κέρδη, σχολιάζουν οι Financial Times.

Παράλληλα, τον Απρίλιο και τέσσερις μόνο μήνες μετά την καταγραφή κρουσμάτων κορωνοϊού εκτός Κίνας, το 90% των αεροσκαφών παράμενε ακινητοποιημένο. Επίσης, η παγκόσμια παραγωγή μειώθηκε κατά 20% τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, και από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο χάθηκαν 400 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Ο ΟΟΣΑ προβλέπει 4,5% συρρίκνωση για την παγκόσμια οικονομία το 2020, αναβάλλοντας την ανάκαμψη για το 2021. Όταν όμως επιστρέψει τελικά η οικονομική ανάκαμψη, θα ισχύουν τα ίδια δεδομένα στην αγορά ή ο ιός έχει αλλάξει εντελώς τις καταναλωτικές συνήθειες; Ποιοι κλάδοι θα είναι νικητές και ποιοι οι ηττημένοι έπειτα από αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση;

Οι …προφανείς νικητές

Με την πρώτη ματιά οι νικητές είναι προβλέψιμοι, αναφέρουν οι FT δείχνοντας τους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως το Facebook, η Amazon, η Microsoft και η Google, ως τους μεγάλους κερδισμένους. Ο κλάδος της τεχνολογίας κράτησε τους πολίτες συνδεδεμένους online, επέτρεψε τα ψώνια αλλά και την εργασία τους ενώ ήταν αναγκασμένοι να μένουν σπίτι στον καιρό των lockdowns.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!