Τρίτη, 18 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: Η εικονική πραγματικότητα αλλάζει την εκπαίδευση και την αρχιτεκτονική
[Euronews]: Η εικονική πραγματικότητα αλλάζει την εκπαίδευση και την αρχιτεκτονική

[Euronews]: Η εικονική πραγματικότητα αλλάζει την εκπαίδευση και την αρχιτεκτονική

Οι εμβυθιστικές τεχνολογίες θολώνουν τα όρια μεταξύ του εικονικού και του φυσικού μας κόσμου. Ενώ η εικονική πραγματικότητα επηρεάζει τις αισθήσεις του χρήστη σε ένα προσομοιωμένο κόσμο, η επαυξημένη πραγματικότητα αλλάζει την αντίληψή μας για τον φυσικό κόσμο συχνά μέσω μιας οθόνης κινητού. Το πεδίο εφαρμογής αυτών των τεχνολογιών εκτείνεται από την αρχιτεκτονική μέχρι την εκπαίδευση. Είναι τεράστιο και διαρκώς επεκτείνεται. Ο Ντάνιελ Κιαγιάτ είναι επικεφαλής προϊόντων Viveport της HTC:

«Έχουμε μαζί μας το HTC Vive Focus plus. Είναι μια πλήρως εξοπλισμένη μάσκα εικονικής πραγματικότητας με πολλές εφαρμογές όσον αφορά την κατάρτιση και την ανάπτυξη στον τομέα της εκπαίδευσης και των παιχνιδιών.Είμαστε στο Vive Sync, ένα εικονικό περιβάλλον για συναντήσεις, παρουσιάσεις και επιδείξεις. Μπορώ να εισάγω διαφορετικά στοιχεία σ’ αυτό το χώρο συνάντησης, είτε παρουσιάσεις PowerPoint ή βίντεο. Ακόμη και τρισδιάστατα μοντέλα. Στον τομέα της μηχανικής, οι άνθρωποι μπορούν να φέρουν βαριά μηχανήματα, ακριβό εξοπλισμό σε ένα εικονικό περιβάλλον που είναι 100% ασφαλές. Εκεί μπορείς να επανασχεδιάσεις τα πάντα με έναν οικονομικά αποδοτικότερο τρόπο».

Ο Στιβ Μπράντμπερι είναι σύμβουλος εικονικής πραγματικότητας στην Digital Inception Consulting. Εφαρμόζει την εικονική πραγματικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης στο Ντουμπάι: «Έχει απόλυτη σχέση και είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε την εικονική πραγματικότητα για να εμπλουτίσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τη μαθησιακή διαδικασία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!