Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Εικαστικός Κύκλος ΔΛ: Ανοίγει ξανά η έκθεση του Δημήτρη Γέρου
[Euronews]: Εικαστικός Κύκλος ΔΛ: Ανοίγει ξανά η έκθεση του Δημήτρη Γέρου

[Euronews]: Εικαστικός Κύκλος ΔΛ: Ανοίγει ξανά η έκθεση του Δημήτρη Γέρου

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ συνεχίζει από την Τρίτη 12 Μαΐουτην έκθεση των 30 έργων ζωγραφικής του διεθνούς φήμης εικαστικού Δημήτρη Γέρου. Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου, είχε εγκαινιασθεί με μεγάλη επιτυχία στις 6 Μαρτίου αλλά έκλεισε στις 13 του ιδίου μήνα λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Τα έργα δημιουργήθηκαν τα τελευταία 27 χρόνια στην Ελλάδα και στην Αμερική. Πρόκειται για ακουαρέλες σε μικρά και μεγάλα μεγέθη, που τα διακρίνει μια λεπτομερής και ρεαλιστική γραφή. Όλα τα έργα είναι πολύχρωμα, αφού αφορούν παλαιότερες ζωγραφικές περιόδους του και όχι ασπρόμαυρα, σαν τα έργα που έδειξε πριν 3 χρόνια στην Αθήνα, και τα οποία είχαν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση με την θεματολογία τους.

Μια αξέχαστη νύχτα

Στα περισσότερα από τα έργα επικρατεί το γνωστό ανθρωπάκι των πινάκων του, που λειτουργεί και ως ετεροπροσωπία του υπερρεαλιστή καλλιτέχνη και το οποίο, αενάως κινούμενο, ανάμεσα στο πραγματικό και το μεταφυσικό, συνεχίζει να αφηγείται, με αινιγματική κριτική και αφυπνιζόμενη συνείδηση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Παράλληλα, η οικολογική ευαισθησία του καλλιτέχνη, σ’ αυτά όπως και στα προηγούμενα έργα του, παραμένει ακόμα προφητική. Λόφοι, αχανή τοπία, πουλιά, δέντρα, σύννεφα σαν σπερματοζωάρια, λεκέδες, ηφαίστεια συνυπάρχουν προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό που οι σουρεαλιστές ονομάζουν «Θείο Τέχνασμα».

Το φονικό θήραμα

Ο γνωστός Αμερικανός τεχνοκριτικός Dominique Nahas γράφει, μεταξύ άλλων, στον κατάλογο της έκθεσης: «Ο Δημήτρης Γέρος δημιουργεί εικόνες που καθηλώνουν όλες μας τις αισθήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!