Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Ben & Jerry’s σταματά να δραστηριοποιείται στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές
[Euronews]: Η Ben & Jerry’s σταματά να δραστηριοποιείται στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές

[Euronews]: Η Ben & Jerry’s σταματά να δραστηριοποιείται στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές

Το Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα την εταιρεία Unilever Plc για «σοβαρές επιπτώσεις» μετά την απόφαση της θυγατρικής της Ben & Jerry’s να σταματήσει να πουλά παγωτά στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, ενώ ζήτησε από τις πολιτείες των ΗΠΑ να επικαλεστούν τη νομοθεσία τους κατά του μποϊκοτάζ.

Η αμερικανική εταιρεία παγωτών Ben & Jerry’s ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι πρόκειται να σταματήσει να πουλά τα προϊόντα της στις κατεχόμενες από το Ισραήλ παλαιστινιακές περιοχές, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση Ισραηλινών αξιωματούχων.

«Πιστεύουμε ότι δεν συνάδει με τις αρχές μας τα παγωτά Ben & Jerry’s να πωλούνται στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές», ανέφερε σε χθεσινή της ανακοίνωση η εταιρεία.

«Έχουμε μακρά συνεργασία με τους κατόχους της άδειάς μας που παρασκευάζουν τα παγωτά μας στο Ισραήλ και τα διανέμουν στην περιοχή», πρόσθεσε η Βen & Jerry’s, η οποία αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια η οποία λήγει του χρόνου.

Ωστόσο η εταιρεία υπογραμμίζει ότι «θα παραμείνει στο Ισραήλ», αν και τα προϊόντα της δεν θα πωλούνται στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πολιτών του Ισραήλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και πολλών πολιτικών.

«Το μποϊκοτάζ δεν έχει και δεν θα έχει αποτέλεσμα και θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», αντέδρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ χθες σε ανακοίνωσή του προς το AFP, ενώ πρόσθεσε «παγωτά υπάρχουν πολλά, αλλά έχουμε μία μόνο χώρα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!