Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ι. Γιόχανσον: Η Τουρκία να δείξει ότι τηρεί τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση
[Euronews]: Ι. Γιόχανσον: Η Τουρκία να δείξει ότι τηρεί τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση

[Euronews]: Ι. Γιόχανσον: Η Τουρκία να δείξει ότι τηρεί τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση

Συνάντηση με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, είχε στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Κατά τις κοινές δηλώσεις τους, η Ευρωπαία Επίτροπος επισήμανε την υποχρέωση της Άγκυρας «να δείξει με σταθερούς τρόπους ότι τηρεί τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας».

Η επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον επισήμανε ότι η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016 είναι ακόμη σε ισχύ και προσέθεσε:

«Ήμουν πρόσφατα στην Τουρκία με αυτό το σταθερό μήνυμα. Η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας είναι ακόμη σε ισχύ και από την πλευρά της ΕΕ είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης για τους πρόσφυγες που φιλοξενεί η Τουρκία, αλλά η Τουρκία χρειάζεται να δείξει με σταθερούς τρόπους ότι τηρεί τη Δήλωση. Για παράδειγμα όταν έχει να κάνει με τις επιστροφές από την Ελλάδα, όταν έχει να κάνει με την αποτροπή παράτυπων αναχωρήσεων».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι «H Ελλάδα μπόρεσε να μετριάσει τον αντίκτυπο της μεταναστευτικής κρίσης τους τελευταίους πολλούς μήνες, μειώνοντας τις πρωτογενείς ροές στην ΕΕ, αλλά την ίδια ώρα παρέχοντας βελτιωμένη ικανότητα υποδοχής και πολύ καλύτερo πρόγραμμα ενσωμάτωσης σε αντίθεση με αυτό που είχαμε πολλά χρόνια πριν».

Ειδικότερα, ο κ. Μηταράκης σημείωσε: «Ανανεώνουμε την ικανότητα πρώτης υποδοχής με νέες δομές στην Σάμο, την Κω και τη Λέρο περιμένοντας να λειτουργήσουν το καλοκαίρι 2021» και προσέθεσε ότι έγινε συζήτηση επίσης για την ανάγκη προόδου σχετικά με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο «που είναι σημαντικό να προχωρήσει».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!