Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γυναίκες, παιδιά και δουλειά εν καιρώ καραντίνας
[Euronews]: Γυναίκες, παιδιά και δουλειά εν καιρώ καραντίνας

[Euronews]: Γυναίκες, παιδιά και δουλειά εν καιρώ καραντίνας

Η εργασία στο σπίτι με παιδιά είναι δύσκολη υπόθεση για όλους, αλλά για μερικούς γονείς περισσότερο.

Η Ιρένε Σάλβι, 34χρονη οικονομολόγος και ανεξάρτητη σύμβουλος, αποφάσισε να αρχίσει να εργάζεται ξανά, ενώ βρισκόταν ακόμα σε άδεια μητρότητας.

«Πήρα την απόφαση να επιστρέψω στη δουλειά, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τον κίνδυνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να χάσω τη δουλειά μου βραχυπρόθεσμα και τελικά και μακροπρόθεσμα», είπε.

Κατά τη διάρκεια μίτινγκς, λέει, οι άνδρες συνάδελφοι με παιδιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ενημερώσουν όταν είναι απασχολημένοι με παιδιά, κάτι που οι γυναίκες δεν κάνουν ποτέ, επειδή δεν θέλουν να χάσουν την αξιοπιστία τους. Και παρά την μεγάλη βοήθεια του συζύγου της, η Ιρένε αισθάνεται εξαιρετικά κουρασμένη.

«Είμαστε υπεύθυνες για τα πάντα, μαγειρεύουμε για 2-3 γεύματα την ημέρα, φροντίζουμε τα πάντα για τα παιδιά και βρίσκουμε επίσης ποιοτικό χρόνο μαζί τους, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για τον εαυτό μας», λέει η Ιρένε.

Το Βέλγιο δημιούργησε μια τηλεφωνική γραμμή για γονείς με ψυχολογική πίεση. Οι γυναίκες καλούν περισσότερο από τους άντρες.

«Λαμβάνουμε δεκάδες κλήσεις την εβδομάδα. Τα άτομα που καλούν υποφέρουν από νευρικότητα και θλίψη, πιστεύουν ότι δεν θα μπορούν να κάνουν τα πάντα καλά, υπάρχει επίσης άγχος για αυτήν την κατάσταση που δεν τελειώνει, έχουν την εντύπωση ότι είναι πάντα υπερφορτωμένα», λέει η Καρολίν Μεζόν, ψυχολόγος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!