Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Γιατί το Ντουμπάι αποκαλείται η Πόλη του Χρυσού
[Euronews]: Γιατί το Ντουμπάι αποκαλείται η Πόλη του Χρυσού

[Euronews]: Γιατί το Ντουμπάι αποκαλείται η Πόλη του Χρυσού

Για πάνω από έναν αιώνα, οι έμποροι επισκέπτονται τα μαγαζιά του Ντουμπάι για να βρουν μπαχαρικά, μαργαριτάρια και χρυσό. Με τόσο μεγάλη εμπορική κίνηση, το Ντουμπάι έγινε γνωστό ως η πόλη του Χρυσού. Τους πρώτους εννιά μήνες του 2020, το εμπόριο χρυσού στη χώρα άγγιξε τα 41 δις ευρώ, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές του Εμιράτου. Είναι η πιο επικερδής εξαγωγική δραστηριότητα, μετά το πετρέλαιο. Η πόλη έχει κεφαλαιοποιήσει την γεωγραφική της θέση, έχοντας δημιουργήσει χώρους αποθήκευσης χρυσού, μονάδες που φτιάχνουν κοσμήματα και εργαστήρια χρυσοχοϊας.

Εδώ στο Αλ Ετιχάντ, επεξεργάζονται και μετατρέπουν τον χρυσό, σε ράβδους. Προμηθεύουν τράπεζες, εμπόρους και χονδρεμπόρους κοσμημάτων. Όλη η διαδικασία γίνεται σ’ αυτό εδώ το μέρος. Στο Αλ Ετιχάντ γίνονται επίσης οι παραδόσεις αγαθών του Ντουμπάι, η πιστοποίηση και η διεθνής καταγραφή των τεχνικών και ποιοτικών στοιχείων: «Ενθαρρύνω τον κόσμο να επενδύει σε χρυσό. Όλος ο κύκλος εργασιών πραγματοποιείται στην πόλη. Διαθέτουμε τις υποδομές, την σταθερότητα και την ασφάλεια» αναφέρει ο Σαλάχ Χαλάφ, συνιδιοκτήτης του χρυσοχοείου στο Αλ Ετιχάντ.

Στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι χονδρέμποροι. Η εταιρία Τζαχάρα ιδρύθηκε το 1955 από την οικογένεια Αμπντουλά. Εξειδικεύονται στο εμπόριο χρυσού, διαμαντιών και κοσμημάτων. Ο Ταουίντ Αμπντουλά είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας και πρόεδρος της Ένωσης Χρυσού και Κοσμήματος του Ντουμπάι: «Οποιαδήποτε στιγμή, υπάρχουν 40-50 τόνοι διαθέσιμοι στην αγορά, είτε στο λιανεμπόριο ή στο χονδρεμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!