Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γερμανία: Τι ζητούν οι πολίτες από τον διάδοχο της Μέρκελ
[Euronews]: Γερμανία: Τι ζητούν οι πολίτες από τον διάδοχο της Μέρκελ

[Euronews]: Γερμανία: Τι ζητούν οι πολίτες από τον διάδοχο της Μέρκελ

Οι Γερμανοί αποχαιρετούν την Άνγκελα Μέρκελ και κοιτάζουν προς την επόμενη ημέρα. Οι πολίτες θέτουν τις δικές τους προτεραιότητες και ελπίζουν πως η νέα κυβέρνηση θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ακόμη ζητούν την λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας που πλήττει τα μεσαία και τα φτωχότερα στρώματα.

«Προσωπικά, θα ήθελα να δοθεί έμφαση στις πράσινες πολιτικές. Ελπίζω πως κάτι τέτοιο θα συμβεί, νομίζω πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μεγάλες πόλεις. Μπορώ να πως πως είμαι ενθουσιασμένη. Αυτές οι εκλογές είναι συναρπαστικές» υποστηρίζει μια νεαρή γυναίκα.

«Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση. Το ζήτημα είναι να μπορούμε να πληρώσουμε το ενοίκιο μας. Οι τιμές δεν πρέπει να αυξηθούν. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να ψηφίσουμε. Κρίνετε η ζωή μας για τα επόμενα 4 ή 5 χρόνια» υποστηρίζει ένας άντρας.

«Είμαι σχετικά ικανοποιημένος, όμως θέλω οι πολιτικοί να ενεργούν λιγότερο επιθετικά. Πρέπει να επικοινωνούν το μήνυμα τους» υποστηρίζει ένας συνταξιούχος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών κυμαίνεται γύρω στο 25% και των Χριστιανοδημοκρατών μεταξύ 21% και 23%.

«Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μια ιστορική εκλογική αναμέτρηση. Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν η χώρα θα συνεχίσει στην ίδια πορεία ή αν ήρθε η ώρα για αλλαγή. Για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα χρειαστούν εβδομάδες, ίσως και μήνες διαπραγματεύσεων» μεταδίδει από το Βερολίνο η απεσταλμένη του euronews Λένα Ρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!