Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γερμανία: Στις περιοχές υψηλού κινδύνου πάλι η Κύπρος λόγω Covid
[Euronews]: Γερμανία: Στις περιοχές υψηλού κινδύνου πάλι η Κύπρος λόγω Covid

[Euronews]: Γερμανία: Στις περιοχές υψηλού κινδύνου πάλι η Κύπρος λόγω Covid

Στις περιοχές “μεγάλου αριθμού κρουσμάτων” κατατάσσονται από αύριο η Πορτογαλία, η Βρετανία, η Βόρεια Ιρλανδία, η Ρωσία, η Ινδία και το Νεπάλ, οι οποίες έως τώρα θεωρούνταν “περιοχές μετάλλαξης” του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού και η 14ήμερη καραντίνα ήταν υποχρεωτική, ακόμη και για εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες από την Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, όσοι εισέρχονται πλέον στη Γερμανία από αυτές τις χώρες δεν υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης, ή αρνητικό τεστ για κορονοϊό. Διαφορετικά, ισχύει η υποχρέωση της παραμονής σε καραντίνα, η οποία μπορεί να διακοπεί έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.

Αντίθετα, Κύπρος και Καταλονία επιστρέφουν στις λίστες του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ με τις “περιοχές κινδύνου”, καθώς ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ξεπέρασε ξανά το όριο των 50.

Όποιος επιστρέφει στη Γερμανία από “απλή” περιοχή κινδύνου πρέπει να προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για κορονοϊό και δεν υποχρεούται να τεθεί σε καραντίνα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν την Τρίτη κατά 440 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.731.564, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, 31 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 91.062 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!