Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γερμανία: Νίκη για τους Χριστιανοδημοκράτες στις εκλογές στη Σαξονία – Άνχαλτ
[Euronews]: Γερμανία: Νίκη για τους Χριστιανοδημοκράτες στις εκλογές στη Σαξονία – Άνχαλτ

[Euronews]: Γερμανία: Νίκη για τους Χριστιανοδημοκράτες στις εκλογές στη Σαξονία – Άνχαλτ

Άνετη πρωτιά των Χριστιανοδημοκρατών στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ δείχνουν τα πρώτα exit poll.

To CDU της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει ποσοστό 35% έναντι 23% του ακροδεξιού AFD.

Η εκλογική αναμέτρηση θεωρείται ως το τελευταίο τεστ πριν από τις βουλευτικές του Σεπτεμβρίου που θα σηματοδοτήσουν το τέλος της 16ετούς διακυβέρνησης της χώρας από την Άγγελα Μέρκελ.

Ποτέ μια εκλογική αναμέτρηση στο πρώην ανατολικογερμανικό κρατίδιο των 1,8 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στο οποίο κυριαρχεί σχεδόν αδιάκοπα από την επανένωση της Γερμανίας η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) δεν είχε προκαλέσει τόσο ενδιαφέρον σε εθνικό επίπεδο.

Η πλειονότητα των δημοσκοπήσεων έδιναν μικρό προβάδισμα στο CDU με περίπου 27-29% των ψήφων, αλλά έφερναν την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το αντιμεταναστευτικό κόμμα που έγινε η δεύτερη περιφερειακή πολιτική δύναμη από το 2016, πολύ κοντά με ποσοστό από 24 ως 28% των ψήφων.

Μια εκλογική νίκη του AfD θα ήταν καταστροφική για τον Άρμιν Λάσετ, τον αρχηγό του CDU ο οποίος διεκδικεί να είναι ο διάδοχος της Μέρκελ στην καγκελαρία μετά τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους παρατηρητές.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αναζωπύρωνε τις συζητήσεις σχετικά με την νομιμότητά του ως υποψηφίου της δεξιάς και “θα αποδυνάμωνε την κατάσταση για το σύνολο του CDU”, επισημαίνει ο πολιτικός αναλυτής του ανοιχτού πανεπιστημίου του Βερολίνου Χάγιο Φούνκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!