Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γερμανία: Νέοι πολιτικοί των Πρασίνων αγωνίζονται για το μέλλον της γενιάς τους
[Euronews]: Γερμανία: Νέοι πολιτικοί των Πρασίνων αγωνίζονται για το μέλλον της γενιάς τους

[Euronews]: Γερμανία: Νέοι πολιτικοί των Πρασίνων αγωνίζονται για το μέλλον της γενιάς τους

Το Ντίνκελσμπιλ (Dinkelsbühl) θεωρείται η πιο παλιά και η πιο όμορφη πόλη της Βαυαρίας, που αποτελεί παραδοσιακά προπύργιο των συντηρητικών. Αυτή τη φορά, μετά από 16 χρόνια στην εξουσία της Άνγκελα Μέρκελ, οι νέοι πολιτικοί των Πρασίνων, Καταρίνα Σπάρερ και Ντάβιντ Σίπεκ, θεωρούν ότι έχει έρθει η ώρα της αλλαγής.

«Έχουμε βιώσει 16 χρόνια ακινησίας στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Χρειάζεται να βελτιωθούμε σ’ αυτά τα ζητήματα» αναφέρει η Καταρίνα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, έρχονται σε επαφή με άτομα που θέλουν την πράσινη αλλαγή, αλλά και με ψηφοφόρους που τους αντιμετωπίζουν με θυμό και μίσος. Μια από τις πιο συχνές επικρίσεις που δέχονται οι Πράσινοι είναι ότι το κόμμα τους είναι πάντα υπέρ των απαγορεύσεων:

«Σε σχέση με το ερώτημα του ποιος θα πληρώσει γι’ αυτά, αλλά και για το ζήτημα των απαγορεύσεων, συχνά πρέπει να εξηγούμε ότι «μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητό σας», «εδώ στην επαρχία δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο», ή «δεν θα μπορείτε να πάτε από το ένα σημείο στο άλλο πλέον» και αντί γι’ αυτά, θα βασιζόμαστε πλέον στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στην επέκτασή τους, σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που λειτουργεί και στους καλούς ποδηλατοδρόμους» εξηγεί η Καταρίνα.

Για τον Ντάβιντ Σίπεκ, αυτές οι εκλογές είναι εκλογές για το κλίμα, γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία να υπάρξει αλλαγή πορείας και να πετύχει η χώρα τους κλιματικούς της στόχους: «Προσωπικά φοβάμαι ότι θα ζήσω ένα μέλλον, σε 20, 30, 40 χρόνια, όπου, εξαιτίας της οικολογικής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής, δεν θα μπορώ να είμαι ελεύθερος, ούτε να ζω σε ένα οικοσύστημα που θα είναι ανέπαφο και θα έχει αξία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!