Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γερμανία: Τα μηνύματα των εκλογών στη Σαξονία-Άνχαλτ
[Euronews]: Γερμανία: Τα μηνύματα των εκλογών στη Σαξονία-Άνχαλτ

[Euronews]: Γερμανία: Τα μηνύματα των εκλογών στη Σαξονία-Άνχαλτ

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ πήραν μία μεγαλύτερη νίκη στη Σαξονία-Άνχαλτ σε σχέση με αυτή που ανέμεναν. Ήταν οι τελευταίες εκλογές κρατιδίου πριν τις εθνικές κάλπες τον Σεπτέμβριο.

Μετά την μεγάλη επικράτηση έναντι της ακροδεξιάς, ο πρόεδρος και υποψήφιος του CDU για την Καγκελαρία, Άρμιν Λάσετ έθεσε τους στόχους του κόμματος για το άμεσο μέλλον.

«Ο κύριος αντίπαλός μας για την Καγκελαρία δεν είναι το AFD, το οποίο θέλουμε να εξαφανιστεί από τα κοινοβούλια ή να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο σε δύναμη. Ο κύριος αντίπαλος είναι οι Πράσινοι και γι αυτό το λόγο οι αντιθέσεις μας είναι με τις πολιτικές και το πρόγραμμα των Πρασίνων, αλλά και με τον υποψήφιό τους» είπε ο Άρμιν Λάσετ.

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού AFD πάντως, έκανε λόγο για σεβαστό αποτέλεσμα και τόνισε πως το κόμμα του έχει καταφέρει να χτίσει έναν σκληρό πυρήνα οπαδών του, το οποίο φάνηκε και στις κάλπες.

«Στην επιτυχία μας θέλω να προσθέσω ότι αποκομίσαμε κέρδη στους ψηφοφόρους κάτω των 30 ετών και γίναμε θα έλεγα το πρώτο κόμμα. Άρα καταφέραμε να κινητοποιήσουμε τους νέους ψηφοφόρους για να στηρίξούν το AFD» είπε ο Τίνο Κρουπάλα.

Πάντως το εκλογικό αποτέλεσμα στη Σαξονία, έδωσε ώθηση στους συντηρητικούς. Βλέπουν ότι τις απώλειες της ακροδεξιάς θα τα καρπωθούν οι ίδιοι και θα καταφέρουν να υπερκεράσουν την Αναλένα Μπέρμποκ, Η υποψήφια των Πρασίνων θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για το κόμμα της Μέρκελ και ότι έχει πιθανότητες να την διαδεχθεί στην Καγκελαρία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!