Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γερμανία: Κρίσιμη εκλογική νίκη για το κόμμα της Μέρκελ
[Euronews]: Γερμανία: Κρίσιμη εκλογική νίκη για το κόμμα της Μέρκελ

[Euronews]: Γερμανία: Κρίσιμη εκλογική νίκη για το κόμμα της Μέρκελ

Πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) στις κρατιδιακές εκλογές στην Σαξονία – ‘Ανχαλτ. Το CDU της Καγκελαρίου Μέρκελ αύξησε κατά 5,7 μονάδες τα ποσοστά του από τις εκλογές του 2016 και εξασφάλισε το 35,5% των ψήφων, αφήνοντας πολύ πίσω την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), που περιορίζεται στο 23,1% (-1,2).

Η Αριστερά είναι τρίτη στην κατάταξη με 10,9% και απώλειες 5,4 μονάδων, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) έμεινε τέταρτο με 8,1%.

Μια πιο ήρεμη ατμόσφαιρα στο στρατόπεδο του δεξιού εθνικιστικικού AfD. Το κόμμα ήλπιζε να γίνει το ισχυρότερο κόμμα στις γερμανικές κρατικές εκλογές για πρώτη φορά. Τελικά, έχασαν ψήφους σε σύγκριση με πριν από τέσσερα χρόνια και τερμάτισαν δεύτεροι αλλά με διαφορά από τον πρώτο. Ωστόσο, η Stefanie Middendorf, μέλος του τοπικού κοινοβουλίου με το CDU δεν πιστεύει ότι ένα αποτέλεσμα στο οποίο πάνω από το 20 τοις εκατό των ψηφοφόρων πήγε για το AfD – είναι αρκετά καλό: «Είναι ένα κόμμα που υπόσχεται πολλά αλλά δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Δεν υπάρχει βάθος όταν κοιτάζετε αυτό το κόμμα. Είναι λοιπόν σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τους ανθρώπους εδώ στη Σαξονία-Άνχαλτ», δηλώνει.

Οι εκλογές στη Σαξονία Άνχαλτ ήταν οι τελευταίες κρατιδιακές εκλογές πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!