Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γερμανία και Ιταλία συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορα τους στις 15 Ιουνίου
[Euronews]: Γερμανία και Ιταλία συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορα τους στις 15 Ιουνίου

[Euronews]: Γερμανία και Ιταλία συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορα τους στις 15 Ιουνίου

Ως πράξη «αφοσίωσης και διαφάνειας» προς την χώρα του χαιρέτισε την απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών να επιτρέψει από τις 15 Ιουνίου τα τουριστικά ταξίδια προς την Ιταλία ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα στο Βερολίνο την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας του κορονοϊού.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ο κ. Ντι Μάιο ευχαρίστησε την γερμανική κυβέρνηση για την συμπαράστασή της κατά την διάρκεια της πανδημίας, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με σχόλια περί του αντιθέτου από την ιταλική πλευρά, περιορίστηκε να επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του προς την γερμανική κυβέρνηση, της οποίας η συμπαράσταση «δεν έλειψε ποτέ». Από την πλευρά του, ο κ. Μάας παραδέχθηκε ότι «κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει πιο γρήγορα και με λιγότερη γραφειοκρατία» και τόνισε ότι εκτιμά ιδιαίτερα την «μεγάλη χειρονομία» του ομολόγου του να επισκεφθεί σήμερα το Βερολίνο.

Ο τουρισμός ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία της ατζέντας των συνομιλιών, εξήγησε ο ιταλός υπουργός και ανέφερε ότι έλαβε προσωπικές διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει η πρόθεση να επιτραπούν και πάλι οι τουριστικές ροές από την Γερμανία προς την Ιταλία στις 15 Ιουνίου, όταν το Βερολίνο αναμένεται να άρει την γενική ταξιδιωτική οδηγία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!