Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γερμανία: Διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή με σαφές μήνυμα εν όψει εκλογών
[Euronews]: Γερμανία: Διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή με σαφές μήνυμα εν όψει εκλογών

[Euronews]: Γερμανία: Διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή με σαφές μήνυμα εν όψει εκλογών

Δύο ημέρες πριν τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για το κλίμα έξω από τη Μπούντεσταγκ στο Βερολίνο, απαιτώντας περισσότερη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ ένωσε τη φωνή της μαζί τους, λέγοντας ότι κανένα από τα γερμανικά κόμματα δεν έχει κάνει αρκετά για το περιβάλλον.

«Ναι, πρέπει να ψηφίσουμε, πρέπει να ψηφίσετε. Όμως να θυμάστε ότι η ψήφος μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να συνεχίσουμε στους δρόμους και να απαιτούμε από τους ηγέτες μας να αναλάβουν πραγματική δράση υπέρ του κλίματος», είπε η Τούνμπεργκ στους συγκεντρωμένους.

Η διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο ήταν ενταγμένη σε μια σειρά κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο εν μέσω των δραματικών προειδοποιήσεων για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

«Πιστεύω ότι αν βγουν πολλοί άνθρωποι σήμερα στους δρόμους για να δείξουν τι είναι σημαντικό τώρα, τότε θα μπορούσε να έχει επίδραση στους ψηφοφόρους», λέει στο euronews μία εκ των διαδηλωτών, ενώ μια άλλη γυναίκα τονίζει ότι «είναι απολύτως σημαντικό να έρθουν εδώ πολλοί, ώστε να πείσουν τους αναποφάσιστους να ψηφίσουν για το σωστό κόμμα, ώστε να γίνει κάτι για το κλίμα».

Ένας νεαρός διαδηλωτής επισημαίνει πως «έχω την αίσθηση ότι μια γενιά που δεν ελέγχω, αλλά με ελέγχει εκείνη, μου αφαιρεί το μέλλον μου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!