Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γαλλική ρελάνς στην οικονομία μετά τον κορονοϊό
[Euronews]: Γαλλική ρελάνς στην οικονομία μετά τον κορονοϊό

[Euronews]: Γαλλική ρελάνς στην οικονομία μετά τον κορονοϊό

Ο Γάλλος πρωθυπουργός παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διάσωση της οικονομίας μετά την πανδημία του κορονοϊού, που οδήγησε στη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η «ρελάνς της Γαλλίας» όπως ονομάζεται το σχέδιο προβλέπει οικονομική ένεση 100 δις ευρώ μέσα στην επόμενη διετία.

Στόχος είναι να δοθεί ώθηση στις επιχειρήσεις και να υποστηριχθούν οι εταιρείες με κρατικές επιδοτήσεις. Παράλληλα πολλά χρήματα θα πάνε στη μάχη κατά της ανεργίας, με την κυβέρνηση να φιλοδοξεί να δημιουργήσει 160.000 νέες θέσεις εργασίας ως το τέλος του 2021.

Στη Γερμανία, το σχέδιο της Άνγκελα Μέρκελ για την τόνωση της οικονομίας δείχνει να έχει αποτέλεσμα, μέσω της μείωσης του ΦΠΑ και του ειδικού επιδόματος των 300 ευρώ ανά παιδί για κάθε οικογένεια.

Το πλάνο της γερμανικής κυβέρνησης ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ προβλέπει και τον εκσυγχρονισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας.

Σε όλη την Ευρώπη πάντως, οι κυβερνήσεις δουλεύουν για να απαντήσουν στην κρίση.

Δίπλα τους είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με το τεράστιο πακέτο των 750 δις ευρώ που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο στη Σύνοδο Κορυφής.

Με τα χρήματα να δίνονται σε μορφή επιδοτήσεων αλλά και δανείων με μειωμένα επιτόκια, οι Βρυξέλλες έθεσαν έναν όρο: το ένα τρίτο των χρημάτων να χρησιμοποιηθεί για την οικολογική μετάβαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!