Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γαλλική Εκκλησία; Χρηματικό βοήθημα στα θύματα παιδοφιλίας
[Euronews]: Γαλλική Εκκλησία; Χρηματικό βοήθημα στα θύματα παιδοφιλίας

[Euronews]: Γαλλική Εκκλησία; Χρηματικό βοήθημα στα θύματα παιδοφιλίας

Ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζουν την ευθύνη τους για τους ατυχείς χειρισμούς στις υποθέσεις παιδοφιλίας εξέδωσαν οι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της Γαλλίας.

Στο κείμενο οι επίσκοποι αναλαμβάνουν να χορηγήσουν εφάπαξ χρηματικό βοήθημα στα χιλιάδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερωμένους.

Εκπρόσωποι των θυμάτων φοβούνται ότι οι επίσκοποι επιχειρούν να παρακάμψουν την ανεξάρτητη επιτροπή που διερευνά τις υποθέσεις.

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα από τους επισκόπους, είναι πολύ πιθανόν να γίνουν κενό γράμμα σε έξι μήνες, με δεδομένο το έργο των ειδικών που πρέπει να ολοκληρωθεί και το έργο της αλήθειας που θα γίνει από την ανεξάρτητη επιτροπή», δήλωσε ο Φρανσουά Ντεβό της οργάνωσης “La Parole Libérée “.

Η οργάνωση “La Parole Libérée ” ιδρύθηκε στη Λυών το 2015. Ιδρυτικά μέλη ήταν άτομα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον καταδικασθέντα πατέρα Πρεϊνάτ.

Η υπόθεση συγκλόνισε την εκκλησία και οδήγησε στην παραίτηση τον αρχιεπίσκοπο της Λυών.

Την Παρασκευή η οργάνωση ανακοίνωσε ότι διαλύεται.

«Ο στόχος της οργάνωσής μας ήταν η συνειδητοποίηση. Ήταν να γίνει έναυσμα. Δεν είμαστε αρχή, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε εμπειρογνωμοσύνη. Είναι καιρός να σταματήσουμε γιατί φτάσαμε στο όριο όσων μπορούμε να κάνουμε. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για το τι θα αποφασίσει αυτό το ίδρυμα ώστε να μεταρρυθμιστεί», εξήγησε ο Ντεβό.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής που διερευνά τις υποθέσεις δήλωσε πρόσφατα ότι τα ανήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της εκκλησίας από το 1950 ίσως να ξεπερνούν τις 10.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!