Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γαλλία: Προσφυγή οικολογικών οργανώσεων κατά της κυβέρνησης
[Euronews]: Γαλλία: Προσφυγή οικολογικών οργανώσεων κατά της κυβέρνησης

[Euronews]: Γαλλία: Προσφυγή οικολογικών οργανώσεων κατά της κυβέρνησης

Δύο χρόνια μετά την προσφυγή τους, το δικαστήριο άκουσε τα επιχειρήματα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ισχυρίζονται ότι η γαλλική κυβέρνηση ευθύνεται για τις κλιματικές καταστροφές υπό την έννοια ότι δεν έδρασε αρκετά για την αποτροπή τους. Η λεγόμενη «Υπόθεση του Αιώνα» έφθασε την Πέμπτη ενώπιον της έδρας, με τον δημόσιο κατήγορο να παραδέχεται ότι το κράτος επέδειξε αμέλεια στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ευθύνη του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής στους ώμους των πολιτών. Το κράτος πρέπει να δράσει μέσω των πολιτικών του. Χωρίς συλλογικές αποφάσεις δεν μπορούμε να πετύχουμε κι αυτό ελέχθη ξεκάθαρα», τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Oxfam France Σεσίλ Ντυφλό, με τον εκτελεστικό διευθυντή του γαλλικού παραρτήματος της Greenpeace να επισημαίνει πως «αν υπάρξει ποινή, μια καταδίκη του γαλλικού κράτους, θα είναι πολύ περίπλοκο για την πολιτική εξουσία και για αυτήν την κυβέρνηση να συνεχίσουν να ισχυρίζονται ότι η Γαλλία έχει υποδειγματική συμπεριφορά, διότι δεν θα είναι μόνο οργανώσεις σαν τις δικές μας που διαφωνούν, αλλά και η ίδια η δικαστική εξουσία».

Παρά την υπογραφή της Συμφωνίας του Παρισιού πριν πέντε χρόνια, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι κυβερνήσεις απέχουν πολύ από την τήρηση των δεσμεύσεών τους. Η γαλλική κυβέρνηση πάντως δηλώνει πως δεν ευθύνεται μόνο εκείνη για το πρόβλημα, αφού η Γαλλία αντιπροσωπεύει μόλις το 1% των παγκοσμίων εκπομπών καυσαερίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!