Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γαλλία: Τα νοσοκομεία έτοιμα για πιθανό δεύτερο κύμα
[Euronews]: Γαλλία: Τα νοσοκομεία έτοιμα για πιθανό δεύτερο κύμα

[Euronews]: Γαλλία: Τα νοσοκομεία έτοιμα για πιθανό δεύτερο κύμα

Ηρεμία μετά την καταιγίδα. Ή λίγο πριν την επόμενη. Στο νοσοκομείο της Ντιζόν κανείς δεν τολμά να εφησυχάσει καθώς είναι αδύνατο να ξεχαστεί πόσο γρήγορα συνέβησαν όλα.

Στις 27 Φεβρουαρίου, νοσηλεύτηκε ο πρώτος ασθενής με Covid-19. Έκτοτε, το νοσοκομείο δέχτηκε 2.400 ασθενείς. Στο απόγειο της κρίσης, το 30% των κλινών ήταν ήταν μόνο για ασθενείς με κορονοϊό.

Σήμερα νοσηλεύονται μόνο 3. Το νοσοκομείο επανέρχεται αργά στα φυσιολογικά του δεδομένα, αλλά προετοιμάζεται να αντιδράσει γρήγορα σε περίπτωση δεύτερου κύματος, που θα μπορούσε να συμβεί το φθινόπωρο.

«Έχουμε κρεβάτια που είναι ακόμα διαθέσιμα για ασθενείς της Covid-19. Επί του παρόντος δεν είναι γεμάτα, αλλά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αύριο αν χρειαστεί. Δεν θεωρούμε ότι η πανδημία του κορονοϊού είναι πίσω μας. Ωστόσο, η διαφορά σε σύγκριση με το πρώτο κύμα, είναι ότι είμαστε πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι σε μεγάλη κλίμακα. Τώρα μπορούμε να κάνουμε έως και 2.500 τεστ την ημέρα», λέει η Ναντέζ Μπάλ, πρόεδρος του νοσοκομείου της Ντιζόν.

Λιγότεροι ασθενείς με Covid19 δεν σημαίνει λιγότερη δουλεια για το προσωπικό. Αν και τα έκτακτα περιστατικά διασφαλίστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, πολλοί ασθενείς ανέβαλαν τις λιγότερο επείγουσες επεμβάσεις. Αλλά σε περίπτωση νέας επιδημίας, οι χειρουργοί ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν πλέον και στις νέες τεχνολογίες.

«Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια στις τηλεδιασκέψεις κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, για να διατηρηθεί η επαφή με ασθενείς που έπρεπε να ακυρώσουν τις επεμβάσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!