Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Γαλλία: Ο «Λεπτός Λευκός Δούκας» επιστρέφει στο Παρίσι
[Euronews]: Γαλλία: Ο «Λεπτός Λευκός Δούκας» επιστρέφει στο Παρίσι

[Euronews]: Γαλλία: Ο «Λεπτός Λευκός Δούκας» επιστρέφει στο Παρίσι

Ασυνήθιστη και πληθωρική. Μια έκθεση για τον Ντέιβιντ Μπόουι δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό. Πάνω από χίλια σπάνια αντικείμενα εκτίθενται στο Παρίσι, στο Palace, έναν χώρο που, όπως και ο Μπόουι, δημιούργησε το μεγαλείο του στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές εκείνης του ’80.

Όλα τα εκθέματα προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές ταγμένων θαυμαστών του «Λεπτού Λευκού Δούκα».

Ο εκ των επιμελητών της έκθεσης Λουντοβίκ Σαζαλόν εξηγεί: «βρισκόμαστε πραγματικά στην καρδιά μιας δημιουργικής διαδικασίας, όπως ήταν εκείνη του Μπόουι, και συχνά ακούμε ότι υπάρχει μια κάποια οικειότητα σε αυτήν την έκθεση, διότι είμαστε κοντά σε αντικείμενα, στη ζωή καθενός άλμπουμ και σε κάθε αλλαγή της εικόνας του καλλιτέχνη».

Κι όταν τα σπάνια αυτά αντικείμενα βρέθηκαν στον ίδιο χώρο, άρχισαν όλα μαζί με τον τρόπο τους να διηγούνται την ιστορία μιας καριέρας πέντε δεκαετιών που δεν μπόρεσε να περιοριστεί στη μουσική, αλλά πέρασε και στον κινηματογράφο, στο θέατρο και εν γένει στην τέχνη.

«Βλέπουμε την εξέλιξη των μικρών πραγμάτων, από τα σίξτις στα έιτις, βλέπουμε κάλτσες, καρφίτσες, τέτοια πράγματα. Κι όλα αυτά λένε την ιστορία της μουσικής. Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις πώς πράγματα που φτιάχτηκαν στο χέρι αρχικά στη συνέχεια έγιναν βιομηχανικά», λέει ο συνεπιμελητής της έκθεσης Ερίκ Ταντύ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!