Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γαλλία: Κριτική για την εξέλιξη των εμβολιασμών
[Euronews]: Γαλλία: Κριτική για την εξέλιξη των εμβολιασμών

[Euronews]: Γαλλία: Κριτική για την εξέλιξη των εμβολιασμών

Αντιμετωπίζοντας σκληρή κριτική για την εξέλιξη του εμβολιαστικού της προγράμματος η γαλλική κυβέρνηση έθεσε ως στόχο να επιταχύνει και να απλοποιήσει την διαδικασία.Ωστόσο, δεν έχουν δοθεί ακόμα διευκρινίσεις στους πολίτες σχετικά με το πώς θα κλείνεται ένα ραντεβού και με ποιον φορέα.Παράλληλα, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές το πώς θα γίνεται η προτεραιοποίηση των ατόμων που θα εμβολιαστούν.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε πως χιλιάδες δόσεις Covid-19, που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech χορηγήθηκαν σε περιοχές της Γαλλίας τη Δευτέρα.

Η Γαλλία είχε χορηγήσει μόλις 516 εμβόλια Covid-19 την πρώτη εβδομάδα της εκστρατείας, που είχε επικεντρωθεί στους τροφίμους των οίκων ευγηρίας.

«Πριν από τα τέλη Ιανουαρίου, θα εγκρίνουμε τον εμβολιασμό ατόμων ηλικίας 75 ετών και άνω που δεν βρίσκονται σε όίκους ευγηρίας, αλλά που βρίσκονται στην πόλη, στο σπίτι. Αυτά είναι 5 εκατομμύρια άτομα. Άρα θα χρειαστεί χρόνος: όχι για την οργάνωση, αλλά για να έχουμε αρκετές δόσεις εμβολίου για να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις. Θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες, ίσως και αρκετοί μήνες. Αλλά θέλουμε να δώσουμε ορατότητα σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που λένε: «Θέλω να εμβολιαστώ», «Είμαι 80 ετών, πότε μπορώ να το κάνω;», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας.

Ο ρυθμός με τον οποίο γίνονται τα εμβόλια στη Γαλλία έχει αποτελέσει αντικείμενο σφοδρής κριτικής και από τους από τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της πανδημίας και γίνονται συγκρίσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γερμανία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!