Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γαλλία: Ο κορονοϊός και οι «Άθλιοι» του 2020
[Euronews]: Γαλλία: Ο κορονοϊός και οι «Άθλιοι» του 2020

[Euronews]: Γαλλία: Ο κορονοϊός και οι «Άθλιοι» του 2020

Η ώρα δεν είναι καν έντεκα και οι ουρές στο συσσίτιο ήδη σχηματίζονται. Εκατοντάδες οι πεινασμένοι στα προάστια του Παρισιού.

Χωρίς αυτά, λέει μία κοπέλα που στέκεται στην ουρά, «θα έτρωγα πέτρες. Θα αναγκαζόμουν να φάω πέτρες. Το μόνο που μπορώ να πληρώσω είναι το νοίκι μου και τα χρέη με έχουν πνίξει»

Με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και κοινωνικής στέγασης, το Σεν-Σαιν-Ντενί είναι η φτωχότερη περιοχή της Γαλλίας. Εδώ, ο αντίκτυπος της χρόνιας ανισότητας εντάθηκε από την πανδημία του κορονοϊού. Όσοι εργάζονται για να αμβλύνουν τις συνέπειες της κρίσης ξέρουν ότι τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά τους.

«Αυτή η κρίση θα διαρκέσει. Γνωρίζουμε καλά πως δεν θα σταματήσουμε στις 11 Μαΐου, είναι σαφές. Η κυβέρνηση θα μιλήσει για μια πρωτοφανή οικονομική κρίση μετά την υγειονομική κρίση. Και οι πρώτοι που πλήττονται από αυτήν την κρίση, όπως και σε κάθε κρίση, είναι οι άνθρωποι σε περιοχές σαν τη δική μας», μας λέει ο Μεχντί Μπιγκαντέρν από την οργάνωση ACLEFEU.

Όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας στηρίζονταν σε επιδόματα και σχολικά γεύματα, ώστε να θρέψουν τα παιδιά τους. Όμως η καραντίνα στη Γαλλία έβαλε λουκέτο στα σχολεία και ανέστειλε μεγάλο αριθμό προνοιακών προγραμμάτων. Πολλοί έβγαζαν κάποια χρήματα, κάνοντας κάποια μεροκάματα μαύρα, αδήλωτα. Ωστόσο το lockdown τα σταμάτησε κι αυτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!