Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Φωτίου: Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία είναι ξεκάθαρη
[Euronews]: Φωτίου: Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία είναι ξεκάθαρη

[Euronews]: Φωτίου: Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία είναι ξεκάθαρη

Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου από μέρους της Τουρκίας, όπως και των αρχών που διέπουν την ειρηνική συνύπαρξη και τη συνεργασία των κρατών, είναι ξεκάθαρη δήλωσε την Κυριακή ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σε ομιλία του στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Χριστάκη Ιωάννη Θεοδοσίου, στο Πραστειό Κελλακίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Επίτροπος σημείωσε ότι «αυτό καταδεικνύεται και από τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, με τις οποίες η Τουρκία καλείται να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και να συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο εγκαταλείποντας τις έκνομες και επικίνδυνες ενέργειές της στην περιοχή».

Όπως είπε ο κ. Φωτίου, «με πίστη στο δίκαιο των θέσεων μας και με ενισχυμένη τη γεωπολιτική μας θέση, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «απαιτείται η ενότητα και η υπευθυνότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων και αυτό είναι που επιβάλλει η κρισιμότητα των καιρών και το υποβάλλει και το χρέος μας προς όσους θυσιάστηκαν και μαρτύρησαν για την ελευθερία του τόπου μας».

«Αυτός είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους ήρωές μας, την ιστορία, την πατρίδα και το έθνος μας και αυτό τον ελάχιστο φόρο τιμής αποτείνουμε σήμερα με την αποκάλυψη της προτομής του ήρωα, υποσχόμενοι πως αιωνία θα παραμείνει η μνήμη του», είπε ο Επίτροπος Προεδρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!