Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Φον ντερ Λάιεν: Πρωτοβουλία για τους ημιαγωγούς
[Euronews]: Φον ντερ Λάιεν: Πρωτοβουλία για τους ημιαγωγούς

[Euronews]: Φον ντερ Λάιεν: Πρωτοβουλία για τους ημιαγωγούς

Μια ευρωπαϊκή νομοθετική πράξη για τα μικροτσίπ εξήγγειλε την Τετάρτη στην ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου η Ευρώπη να καταλάβει ηγετική θέση στη σχεδίαση και παραγωγή ημιαγωγών.

Θεωρητικά η πράξη θα συμβάλει στην τεχνολογική αυτοδιάθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα – οικονομικής, αλλά και γεωπολιτικής φύσης.

Τι θα μπορούσε να καλύπτει ένας ευρωπαϊκής νόμος για τα μικροτσίπ; Κυρίως τρεις διαστάσεις:

  • Πρώτον, μια στρατηγική ευρωπαϊκής έρευνας πάνω στους ημιαγωγούς
  • Δεύτερον, ένα συλλογική σχέδιο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγικής ικανότητας και
  • Τρίτον, ένα πλαίσιο για διεθνείς συνεργασίες και εταιρικές σχέσεις.

Η έλλειψη ημιαγωγών αποτελεί μια από τις σοβαρότερες απειλές για την ανάκαμψη της Ένωσης από το πλήγμα της πανδημίας, πιέζοντας από τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών μέχρι και τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή σύνταξης των “Autocar” και “What Car?” Τζιμ Χόλντερ, «οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν τη μία κρίση μετά την άλλη. Επέζησαν από την πανδημία και τώρα βλέπουν αυτή την κρίση με την έλλειψη ημιαγωγών που επιβραδύνει την πορεία τους για τους επόμενους τουλάχιστον έξι μήνες, ίσως και ένα χρόνο ή και 18 μήνες, αναφορικά με τη μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων που πρέπει να πουλήσουν».

Πέρυσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει το ένα πέμπτο από τα 750 δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης σε ψηφιακά πρότζεκτ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!