Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Φον Ντερ Λάιεν: Δεν αρκεί η παραίτηση από τις πατέντες για να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων
[Euronews]: Φον Ντερ Λάιεν: Δεν αρκεί η παραίτηση από τις πατέντες για να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων

[Euronews]: Φον Ντερ Λάιεν: Δεν αρκεί η παραίτηση από τις πατέντες για να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων

Την αίσθηση συγκρατημένης αισιοδοξίας που επικράτησε στο τραπέζι των συζητήσεων του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε σχέση με την πορεία της πανδημίας, μετέφερε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στη ίδια ολομέλεια η Πρόεδρος της Κομισιόν επεξήγησε αναλυτικά τις θέσεις της ΕΕ σχετικά με την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής εμβολίων και την παροχή τους σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της ΕΕ για επενδύσεις στην Αφρική και διευκρινίζοντας ότι η παραίτηση από πνευματικά δικαιώματα (πατέντες) δεν αρκεί για να επιτευχθεί ο στόχος.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στα μέλη του ΕΚ, ο Πρόεδρος Μισέλ τόνισε ότι “από τη μία πλευρά, μπορούμε να δούμε ότι καταφέραμε να αυξήσουμε την παραγωγή εμβολίων και την παράδοση εμβολίων, το οποίο είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και, από την άλλη πλευρά, καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε συνετοί και να παρακολουθούμε την πορεία στενά και ειδικότερα, όσον αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης νέων παραλλαγών”.

Επιπλέον ο Πρόεδρος κατέγραψε ότι “έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά το πιστοποιητικό COVID και χαιρετίζουμε τις συμφωνίες που έχουν υλοποιηθεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με αυτό το θέμα”.

“Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, διασφαλίζοντας ότι λίγο πολύ, θα είμαστε σε θέση να αποκαταστήσουμε την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων στην Ευρώπη με ιδιαίτερη έμφαση στον οικονομικό αντίκτυπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!