Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Flics: Μια βουτιά στα άδυτα της γαλλικής αστυνομίας
[Euronews]: Flics: Μια βουτιά στα άδυτα της γαλλικής αστυνομίας

[Euronews]: Flics: Μια βουτιά στα άδυτα της γαλλικής αστυνομίας

Τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός αστυνομικού τμήματος; Πως εργάζονται οι αστυνομικοί στη Γαλλία; Είναι μια βουτιά σε έναν κόσμο όπου κανένας δημοσιογράφος δεν είχε καταφέρει να πάει και όλα αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο Flic, του Βαλεντίν Ζεντρό. Ο συγγραφέας εισχώρησε στην αστυνομία για 2 χρόνια και πέρασε έξι μήνες σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι. Μιλάει για τις δυσκολίες της δουλειάς και για τα βίαια ξεσπάσματα κάποιων πρώην συναδέλφων του.

«Στο βιβλίο μου Flic αναφέρομαι στα μεγάλα ταμπού της αστυνομίας, τα οποία είναι η αστυνομική βία και η αστυνομική δυσαρέσκεια. Είναι αντιπροσωπευτικό, γιατί παρουσιάζω ένα περιβάλλον που είναι βίαιο, αγχώδες και προκλητικό. Οι εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας, η απουσία των μέσω, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Από την άλλη τα θύματα της αστυνομικής βίας διηγούνται την κακομεταχείριση από μια μειονότητα αστυνομικών. Οπότε να είναι αντιπροσωπευτικό».

Το βιβλίο θίγει και θέματα όπως είναι ο ρατσισμός στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, κάτι που ισχυρίζονταν για χρόνια οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων περιοχών, αυτόν τον καιρό αυτό το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, ειδικά μετά το κίνημα Black Lives Matter και τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία. Υπάρχουν λοιπόν αστυνομικοί που έχουν ρατσιστικές προκαταλήψεις οι οποίες τους επηρεάζουν στο έργο τους; Για τον Βαλεντίν Ζεντρό η απάντηση είναι «ναι».

«Μια ημέρα κάνουμε περιπολία, βλέπουμε αυτοκίνητα να περνούν και αποφασίζουμε να ελέγξουμε κάποια αυτοκίνητα και όχι κάποια άλλα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!