Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Fit for 55: Το σχέδιο της Κομισιόν για την πράσινη μετάβαση
[Euronews]: Fit for 55: Το σχέδιο της Κομισιόν για την πράσινη μετάβαση

[Euronews]: Fit for 55: Το σχέδιο της Κομισιόν για την πράσινη μετάβαση

Είναι καιρός τα πράσινα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια πολύ μεγάλη δέσμη νομοθετικών προτάσεων για να πετύχει τον στόχο της μείωσης των εκπομπών ρύπων κατά 55% έως το 2030.

Δώδεκα πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε, οδηγούμε, παράγουμε και κάνουμε συναλλαγές στην Ευρώπη.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τόνισε: «Η Ευρώπη είναι η πρώτη ήπειρος που παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική για να ανταποκριθεί στις φιλοδοξίες μας για το κλίμα. Έχουμε τον στόχο, αλλά τώρα παρουσιάζουμε έναν οδικό χάρτη για το πώς θα φτάσουμε εκεί. Το σχέδιό μας στοχεύει να συνδυάσει τη μείωση των εκπομπών με μέτρα για την προστασία της φύσης, αλλά και να θέσει τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική ισορροπία στην καρδιά αυτής της μεγάλης αλλαγής».

Αυτά είναι τα κύρια σημεία του λεγόμενου πακέτου «Fit for 55».

  • Ο ακρογωνιαίος λίθος είναι το σύστημα εμπορίας εκπομπών, το οποίο κάνει τους μεγάλους ρυπαίνοντες όπως η ναυτιλία και οι αερομεταφορές να πληρώνουν για να ρυπαίνουν.
  • Επιπλέον θα υπάρξει φορολογία για την εισαγωγή προϊόντων όπως ο χάλυβας ή το τσιμέντο μέσω του λεγόμενου μηχανισμού συνοριακής προσαρμογής άνθρακα.
  • Θα ωθήσει την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή ή η αιολική ενέργεια, εξελίσσοντας ταυτόχρονα την πράσινη κινητικότητα.

Και καθώς όλα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής της ενέργειας για τους πολίτες, η ΕΕ σχεδιάζει ένα κοινωνικό ταμείο για το κλίμα για να αποφύγει την κοινωνική αντίδραση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!