Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Φίλιπο Γκράντι: «Αδυναμίες της ΕΕ στο μεταναστευτικό αποκάλυψε η πανδημία»
[Euronews]: Φίλιπο Γκράντι: «Αδυναμίες της ΕΕ στο μεταναστευτικό αποκάλυψε η πανδημία»

[Euronews]: Φίλιπο Γκράντι: «Αδυναμίες της ΕΕ στο μεταναστευτικό αποκάλυψε η πανδημία»

Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αποκάλυψε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διαφεύγουν από πολέμους και διώξεις ξεπέρασε τα 79 εκατομμύρια πέρυσι. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που αναγκάζονται να διαφύγουν από όταν δημιουργήθηκε η υπηρεσία πριν από 70 χρόνια. Έθεσα το ερώτημα τι σημαίνει αυτό και τι λέει για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, στον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι: «Είναι κατά βάση συγκρούσεις που εξωθούν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εκατομμυρίων ανθρώπων στο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Νέες συγκρούσεις αναδύονται και παλιές που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες μερικές φορές, όπως στο Αφγανιστάν ή στη Σομαλία, τείνουν να συνεχίζονται χωρίς λύση”.

Το 68% όσων εγκατέλειψαν τις εστίες τους πέρσι προέρχονται από 5 χώρες: τη Συρία, τη Βενεζουέλα, το Αφανιστάν, το Νότιο Σουδάν και τη Μιανμάρ. Το 40% εξ αυτών είναι παιδιά.

Ρωτήσαμε τον Φίλιπο Γκράντι πώς επηρεάζονται αυτοί οι άνθρωποι από την πανδημία του κορονοϊού

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους ζουν με ελάχιστα χρήματα από πρόσκαιρα ημερομίσθια, ενώ κινούνται στην παραοικονομία. Όλα αυτά στάματησαν με την καραντίνα που βέβαια ήταν απαραίτητο μέτρο που έλαβαν οι κυβερνήσεις για να σταματήσουν την πανδημία. Αλλά οι απώλειες ανθρώπινων ζωών είναι καταστροφική.

»Αυτή η κρίση αποκάλυψε ότι η Ευρώπη, για ακόμη μια φορά, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτές τις μετακινήσεις πληθυσμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!