Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Η Φιλαρμονική της Βιέννης υπό τον Ρικάρντο Μούτι στην Σκάλα του Μιλάνου
[Euronews]: Η Φιλαρμονική της Βιέννης υπό τον Ρικάρντο Μούτι στην Σκάλα του Μιλάνου

[Euronews]: Η Φιλαρμονική της Βιέννης υπό τον Ρικάρντο Μούτι στην Σκάλα του Μιλάνου

Τρεις θρύλοι μαζί σε μια βραδιά: Η Φιλαρμονική της Βιέννης παίζει υπό την μπαγκέτα του Ρικάρντο Μούτι στην Σκάλα του Μιλάνου. Η διάσημη βιεννέζικη ορχήστρα, που έχει ως έδρα της, την Musikverein, έχει μεγάλη παράδοση συναυλιών στο ναό της μουσικής στο Μιλάνο.

Ο Ντάνιελ Φροσάουερ είναι ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής της Βιέννης: «Πραγματικά το αισθάνομαι. Φέρνουμε τον τρόπο που παίζουμε στην Musikverein στην Σκάλα. Και με αυτόν τον τρόπο η Σκάλα μετατρέπεται στη Musikverein, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Είναι ένα καταπληκτικό λυρικό θέατρο, ένας τόπος, ένα ιερό του πολιτισμού. Το αισθάνεσαι. Όταν μπαίνεις, εάν ρίξεις μια ματιά στην αίθουσα, συνειδητοποιείς όλη την ιστορία. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερός είσαι. Ναι! Παίζω για τη Φιλαρμονική της Βιέννης, παίζω για τον Ρικάρντο Μούτι στην Σκάλα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν μουσικό. Ένα όνειρο. Εάν το συνειδητοποιήσεις, τότε είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος».

Το 2021 είναι μια ιστορική χρονιά για τον Ρικάρντο Μούτι, που γιορτάζει τα 50 χρόνια μουσικής διεύθυνσης του βιεννέζικου ορχηστρικού σχήματος. Η πρώτη φορά που το διηύθυνε ήταν το 1971 στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ. Ο διάσημος μαέστρος συμπληρώνει τα 80 του στα τέλη Ιουλίου.

Ο Ντομινίκ Μέγιερ είναι ο διευθυντής της Σκάλα του Μιλάνου: «Τον προσκάλεσα να διευθύνει αυτή τη συναυλία φέτος για έναν λόγο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!