Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Ευρώπη: Ο πολιτισμός στέλνει σήμα κινδύνου
[Euronews]: Ευρώπη: Ο πολιτισμός στέλνει σήμα κινδύνου

[Euronews]: Ευρώπη: Ο πολιτισμός στέλνει σήμα κινδύνου

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει άνευ προηγουμένου πολλούς τομείς της οικονομίας, κάτι που συμβαίνει και με τον πολιτισμό. Οι χιλιάδες ακυρώσεις συναυλιών και εκθέσεων καθώς και τα επί μήνες κλειστά μουσεία, έχουν φέρει τους πολιτιστικούς θεσμούς στα όριά τους.

Στη Μαδρίτη όμως τα θέατρα τα πάνε σχετικά καλύτερα καθώς από τον Ιούνιο λειτουργεί έστω και περιορισμένα η όπερα της πόλης.

«Νιώθω ασφαλής. Τηρούνται πολύ αυστηρά όλα τα μέτρα και δεν δίστασα να έρθω» λέει μία θεατής ενώ ένας άνδρας συμπληρώνει: «Υπάρχουν μάσκες, πολλές κενές θέσεις και όλα αυτά είναι αρκετά για την ασφάλειά μας».

Στην όπερα της Μαδρίτης έχουν τοποθετηθεί πλέξιγκλας μεταξύ της ορχήστρας και του κοινού ενώ έχουν μεγαλώσει και τα κένα μεταξύ σκηνής και πρώτων σειρών ώστε να υπάρχει απόσταση. Οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα και ακολουθούν με κάθε λεπτομέρεια τις ιατρικές οδηγίες, που περιλαμβάνουν ακόμα και τον αυστηρό περιορισμό των κοινωνικών τους επαφών.

«Μας κάνουν πολύ συχνά τεστ και οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι. Δεν έχουμε άλλες κοινωνικές επαφές. Πρέπει να μην βγαίνουμε έξω και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κολλήσουμε» λέει ο τραγουδιστής Κρίστοφερ Μάλτμαν.

Αντίθετα με τη Μαδρίτη, στο Παρίσι, που θεωρείται η πρωτεύουσα των πολιστιστικών γεγονότων, θέατρα, όπερα, σινεμά και αίθουσες συναυλιών είναι κλειστά εδώ και μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!