Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Ευρώπη ενάντια στην τρομοκρατία
[Euronews]: Η Ευρώπη ενάντια στην τρομοκρατία

[Euronews]: Η Ευρώπη ενάντια στην τρομοκρατία

Προάστια του Παρισιού, Νίκαια και Βιέννη.

Είναι τα τελευταία χτυπήματα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

«Ήταν μια επίθεση μίσους, μίσους για τις βασικές αξίες μας, μίσους για τον τρόπο ζωής μας, την δημοκρατίας όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια», ανέφερε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Αυτή η επίθεση δείχνει την πρόθεση των εχθρών μας να επιτεθούν σε αυτό που είναι η Ευρώπη, στην ελευθερία, την κουλτούρα, τις αξίες. Γι αυτό και δεν πρόκειται να υποκύψουμε», δήλωσε από την πλευρά του Εμανουέλ Μακρόν.

Αναλυτές εκτιμούν πως όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά ενδεχόμενο στόχο για τους τρομοκράτες.

«Αυτό δείχνει πως η απειλή στρέφεται ενάντια σε όλη την Ευρώπη. Ο σεκουλασισμός και τα σκίτσα δεν έχουν τόση σημασία. Όλη η Ευρώπη στοχοποιείται. Κρατικοί και μη κρατικοί δρώντες επιχειρούν να δημιουργήσουν χάος και διχασμό, προκειμένου να μειωθεί το κύρος της δημοκρατίας παγκοσμίως», δήλωσε ο αναλυτής Κέντρικ Μας.

Την ώρα που φαίνεται όλοι να συμφωνούν για την απειλή όμως, δεν υπάρχει μια συντονισμένη προσέγγιση αντιμετώπισης του προβλήματος στην ρίζα του.

Η ανταποκρίτρια του euronews, Aνελίζ Μπόρχες, μεταδίδει: «Η Γαλλία τέθηκε σε ύψιστο επίπεδο συναγερμού και ο πρόεδρος Μακρόν μίλησε για την αποφασιστηκότητα της χώρας να εξαλείψει τους τρομοκράτες και τα ριζοσπαστικά ιδεώδη του ισλαμιστικού εξτρεμισμού. Το ερώτημα είναι πως η βούληση θα μεταφραστεί σε ευρωπαϊκή πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!