Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ευρώπη: Εμβολιασμοί και lockdown
[Euronews]: Ευρώπη: Εμβολιασμοί και lockdown

[Euronews]: Ευρώπη: Εμβολιασμοί και lockdown

Εν όψει της κυκλοφορίας του τη Δευτέρα, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέλαβαν ήδη τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά του νέου κορονοϊού.

Περισσότερες από μισό εκατομμύριο δόσεις θα διατεθούν κατά προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, την ώρα που οι ενώσεις των εκπαιδευτικών ζητούν από την κυβέρνηση να καθυστερήσει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες την επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς οι αριθμοί δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί. Μόνο το Σάββατο, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πάνω από 57.000 νέα κρούσματα και 445 θανάτους.

Στην Ιταλία, ο δεύτερος γύρος των εμβολιασμών ξεκίνησε ήδη, έπειτα από τον πρώτο γύρο που αφορούσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Σειρά αυτή τη φορά πήραν οι τρόφιμοι σε οίκους ευγηρίας.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν γίνει 470.000 εμβολιασμοί, ενώ το Σάββατο η Ιταλία ανακοίνωσε 364 θανάτους και περισσότερα από 11.800 κρούσματα. Οι αριθμοί καταδεικνύουν ελαφρά κάμψη, παρ’ όλα αυτά η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων αναβλήθηκε για τις 18 Ιανουαρίου κατόπιν αιτήματος των περιφερειακών αρχών, προκειμένου τα μέτρα ασφαλείας να ανταποκρίνονται στους ισχύοντες κανονισμούς.

Στη Γαλλία, το ανατολικό κομμάτι της χώρας τέθηκε σε αυστηρότερους περιορισμούς λόγω της ανησυχητικής ανόδου των κρουσμάτων, την ώρα που έρχεται η σειρά των υγειονομικών άνω των 50 να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του τμήματος Βιολογικής Ανοσολογίας του νοσοκομείου Κοσέν Φρεντερίκ Μπατέ, «όταν βλέπω ότι έχουμε λάβει πάνω από 100 κλήσεις σε λίγες ώρες από υγειονομικούς που θέλουν να εμβολιαστούν, άρα υπάρχει μια προθυμία για το εμβόλιο, είναι απολύτως απαραίτητο να μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!