Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ευρώπη: Ανοίγουν ξανά τα σύνορα
[Euronews]: Ευρώπη: Ανοίγουν ξανά τα σύνορα

[Euronews]: Ευρώπη: Ανοίγουν ξανά τα σύνορα

Μετά από τρεις μήνες, η Ιταλία υποδέχεται και πάλι επισκέπτες από το εξωτερικό.

Η κίνηση ήταν αυξημένη στα σύνορα με τη Γαλλία το πρωί της Τετάρτης.

Όσοι φτάνουν στη χώρα από την Ευρώπη δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα εκτός και αν ξεκίνησαν το ταξίδι τους από άλλη ήπειρο.

Οι πτήσεις εξωτερικού έχουν ξαναρχίσει μόνο σε αεροδρόμια του Μιλάνου, της Ρώμης και της Νάπολης.

Στη Γερμανία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα άρει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για χώρες της Ευρώπης από τις 15 Ιουνίου.

Όμως ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είπε πως πιθανότατα θα υπάρξουν εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα η Βρετανία, στην περίπτωση που διατηρηθεί η υποχρέωση παραμονής σε καραντίνα.

«Ξέρω ότι η απόφαση αυτή προκαλεί μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες, αλλά θέλω να επαναλάβω ότι οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις δεν είναι απαγορεύσεις και οι ταξιδιωτικές συμβουλές δεν είναι προσκλήσεις. Επίσης, δεν πρέπει να μπούμε σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και πρέπει από κοινού να φροντίσουμε η επανέναρξη του τουρισμού να μην οδηγήσει σε ένα δεύτερο κύμα στη Γερμανία αλλά και αλλού», τόνισε ο Μάας.

Το άνοιγμα των συνόρων είναι ζωτικής σημασίας για χώρες που προσπαθούν να διασώσουν την τουριστική σεζόν. Είναι όμως περίπλοκη διαδικασία καθώς ο βαθμός εξάπλωσης του ιού διαφέρει από χώρα σε χώρα και οι κυβερνήσεις βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια χαλάρωσης των μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!