Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ευρώπη: Η αγορά των ναρκωτικών ουσιών προσαρμόζεται στην πανδημία
[Euronews]: Ευρώπη: Η αγορά των ναρκωτικών ουσιών προσαρμόζεται στην πανδημία

[Euronews]: Ευρώπη: Η αγορά των ναρκωτικών ουσιών προσαρμόζεται στην πανδημία

Υψηλή διαθεσιμότητα, ευρύτερο φάσμα ουσιών και ένταση της παραγωγής ναρκωτικών ουσιών από εγκληματικές ομάδες εντός της ΕΕ, εν μέσω πανδημίας COVID-19, καταγράφει η Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά για το 2021, που δημοσίευσε ο Οργανισμός της ΕΕ για τα ναρκωτικά (EMCDDA) από τη Λισαβόνα.

Η έκθεση καταγράφει μια “ανθεκτική και πιο ψηφιακά τροφοδοτούμενη αγορά ναρκωτικών” καθώς οι έμποροι προσαρμόζονται στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και το κλείσιμο των συνόρων.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σε επίπεδο χονδρικής, αυτό αντικατοπτρίζεται “σε ορισμένες αλλαγές στις οδούς και στις μεθόδους διακίνησης, με μεγαλύτερη εξάρτηση από το λαθρεμπόριο μέσω διατροπικών (intermodal) εμπορευματοκιβωτίων και εμπορικών αλυσίδων εφοδιασμού και μικρότερη εξάρτηση από τη χρήση ανθρώπινων ταχυδρόμων”.

Η έκθεση καταγράφει ακόμα ότι η καλλιέργεια κάνναβης και η παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών εντός της ΕΕ φαίνονται σταθερές στα προ της πανδημίας επίπεδα, χωρίς να παρατηρείται μείωση στον εντοπισμό των τόπων παραγωγής.

“Παρότι οι αγορές ναρκωτικών στον δρόμο για λιανική πώληση διακόπηκαν κατά τη διάρκεια των αρχικών απαγορεύσεων κυκλοφορίας και αναφέρθηκαν ορισμένες τοπικές ελλείψεις, οι πωλητές ναρκωτικών και οι αγοραστές προσαρμόστηκαν με την αύξηση της χρήσης κρυπτογραφημένων υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων, εφαρμογών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακών πηγών και υπηρεσιών διανομής ταχυδρομείου και κατ` οίκον”, αναφέρει το EMCDDA.

Αναλυτικά για τις επί μέρους ουσίες, ο EMCDDA αναφέρει τα εξής:

1) Η χρήση κάνναβης παραμένει σταθερή σε υψηλά επίπεδα, αλλά η αυξημένη περιεκτικότητα σε THC εγείρει ανησυχίες για την υγεία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!