Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ευρώπη: Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών στην πανδημία
[Euronews]: Ευρώπη: Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών στην πανδημία

[Euronews]: Ευρώπη: Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών στην πανδημία

Περίπου 6 γυναίκες δολοφονούνται κάθε ώρα από τον σύντροφό τους, τον πρώην τους ή ένα μέλος της οικογένειάς τους. Το lockdown έχει επιδεινώσει το ήδη ανησυχητικό πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας .

Η Έβελιν – δεν είναι το αληθινό της όνομα – μας παρουσιάζει τη δική της ιστορία: «Μου επιτέθηκε ο πρώην σύντροφός μου, ο οποίος ήρθε στα γραφεία της εταιρίας μου και είπε ότι θέλει να με σκοτώσει. Με χτύπησε με ξύλο στο κεφάλι. Γέμισα αίματα. Έσπασε το οστό στο φρύδι μου. Είμαι ζωντανή χάρις σε μια συνάδελφό μου. Έφευγε. Ήταν στο πάρκινγκ. Με άκουσε να φωνάζω. Εμφανίστηκε και έτσι σταμάτησε να με χτυπά. Εκείνη την στιγμή αυτός μου είπε: “Θα σε πάω στο νοσοκομείο”. Τρομοκρατήθηκα. Ειλικρινά. Νόμιζα ότι θα με αποτελειώσει στο αυτοκίνητο».

Η ιστορία της Έβελιν, είναι μία από τις χιλιάδες που προέκυψαν από αυτή την πανδημία. Σε κανονική περίοδο, μία στις τρεις γυναίκες δηλώνουν ότι υφίστανται βία από έναν σύντροφο, πρώην σύντροφο ή μέλος της οικογένειάς τους. Κατά μέσο όρο, 100 γυναίκες πεθαίνουν κάθε μέρα. Δολοφονούνται από κάποιον γνωστό τους. Το lockdown, ωστόσο, οδήγησε σε τεράστια αύξηση της βίας. Σε μερικές χώρες, η κακοποίηση αυξήθηκε κατά 30%.

Είναι δύσκολο να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα στην Ευρώπη για τις συνέπειες που είχε η πανδημία στην ενδοοικογενειακή βία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!