Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξετάζει αίτηση της Moderna για ενισχυτική δόση
[Euronews]: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξετάζει αίτηση της Moderna για ενισχυτική δόση

[Euronews]: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξετάζει αίτηση της Moderna για ενισχυτική δόση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξεκίνησε την αξιολόγηση αίτησης της εταιρίας Moderna για την έγκριση της χορήγησης ενισχυτικής τρίτης δόσης για το εμβόλιο Spikevax της εταιρίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο ο οργανισμός υπενθυμίζει την πρόσφατη τεχνική του έκθεση βάσει της οποίας κρίνει προς επί του παρόντος δεν επείγει η τρίτη δόση για τον γενικό πληθυσμό, αν και πρέπει να εξετάζεται για ευάλωτες ομάδες.

Η ενισχυτική δόση που προτείνει η εταιρία θα χορηγείται έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση σε άτομα 12 ετών και άνω. Η φιλοσοφία των ενισχυτικών δόσεων είναι πως θα δίδεται σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα ώστε να αποκαθίσταται τυχόν μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ (CHMP) θα προχωρήσει σε ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που κατέθεσε η Moderna, και τα οποία περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα εν εξελίξει κλινικών δοκιμών.

Βάσει της αξιολόγησης, η επιτροπή θα καταθέσει εισήγηση σε σχέση με το πόσο δικαιολογείται η επικαιροποίηση των πληροφοριών για το προϊόν, και ο ΕΜΑ θα δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω.

Όπως πάντως υπενθυμίζει ο ΕΜΑ σε σχετική ανακοίνωση, ήδη τόσο ο εν λόγω οργανισμός όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) είχαν στις αρχές Σεπτεμβρίου κρίνει πως αν και δεν επείγει η χορήγηση επιπρόσθετων δόσεων για τον ευρύτερο πληθυσμό, το ενδεχόμενο τρίτης δόσης πρέπει ήδη να εξετάζεται για άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!