Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ναυάγησε η γαλλογερμανική πρόταση για μια σύνοδο ΕΕ- Ρωσίας
[Euronews]: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ναυάγησε η γαλλογερμανική πρόταση για μια σύνοδο ΕΕ- Ρωσίας

[Euronews]: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ναυάγησε η γαλλογερμανική πρόταση για μια σύνοδο ΕΕ- Ρωσίας

Στο κενό έπεσε η πρόταση Γαλλίας και Γερμανίας να δοθεί ώθηση στον διάλογο με τη Μόσχα.

Κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να οργανωθεί σύνοδος με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς αρκετοί ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι δεν εκπληρώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για αυτό.

Το αποτέλεσμα απογοήτευσε την Καγκελάριο Μέρκελ.

«Δεν ήταν εφικτό να συμφωνήσουμε σε όλα σήμερα. Για μένα είναι σημαντικό πως θα διατηρήσουμε τον διάλογο και θα εργαστούμε πάνω σε αυτό. Προσωπικά θα ήθελα να δω ένα πιο τολμηρό βήμα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε έτσι», τόνισε η γερμανίδα Καγκελάριος.

Οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία μπλόκαραν την προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία σε ανώτερο επίπεδο, λέγοντας ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν χωρίς καμία κόκκινη γραμμή.

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, υπογράμμισε: «Δεν θα υπάρξει συνάντηση σε επίπεδο ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία. Βλέπουμε ότι οι σχέσεις μας με τη Ρωσία επιδεινώνονται και βλέπουμε νέες επιθετικές μορφές στη συμπεριφορά της Ρωσίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε αναφορικά με τα συμφέροντα και τον σκοπό της εταιρικής μας σχέσης».

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υπογράμμισε πως παρότι καταρχήν δεν εναντιώνεται στον διάλογο με τη Ρωσία, προσωπικά δεν θα συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!