Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει τον Λουκασένκο
[Euronews]: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει τον Λουκασένκο

[Euronews]: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει τον Λουκασένκο

Μπορεί για τον πρόεδρο της Λευκορωσίας να ξεκίνησε επισήμως η έκτη του θητεία έπειτα από αιφνιδιαστική ορκωμοσία του ωστόσο η Ε.Ε. αλλά και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τον Λουκασένκο ως τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Λευκορωσίας. Ο επικεφαλής της ευρωπαικής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σε tweet:«Οι εκλογές της 9ης Αυγούστου δεν ήταν ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες. Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τα παραποιημένα αποτελέσματα. Κατά συνέπεια η λεγόμενη ‘ορκωμοσία’ της 23ης Σεπτεμβρίου και η νέα εντολή στον Λουκασένκο δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα:«Στο όνομα της αλληλεγγύης, όλοι ομόφωνα πρέπει να απαιτήσουμε τον σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο στη Λευκορωσία όσο και σε άλλα μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο.Η καταστολή πολιτικών αντιπάλων,οι μαζικές συλληψεις ειρηνικών διαδηλωτών ή η βία και τα βασανιστήρια δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά σε καμία περίπτωση»

Αναφερόμενος στον εαυτό του στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο ο Αλεξάντερ Λουκασένκο επέκρινε την απόφαση πολλών χωρών να μην τον αναγνωρίσουν ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου και τη βίαιη καταστολή του αντικυβερνητικού κινήματος.«Ακόμη και για την ορκωμοσία, υποστηριξαν ότι υπήρξε κάποιο είδος αδικήματος,ισχυρίστηκαν ότι δεν είπαμε στους Πολωνούς, τους Λιθουανούς, τους Ουκρανούς, τους Τσέχους ή σε οποιονδήποτε άλλο ότι θα διοργανώσουμε αυτήν την εκδήλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!