Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί την αναγνώριση των ενώσεων ομοφυλοφίλων σε όλες τις χώρες-μέλη
[Euronews]: Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί την αναγνώριση των ενώσεων ομοφυλοφίλων σε όλες τις χώρες-μέλη

[Euronews]: Το Ευρωκοινοβούλιο ζητεί την αναγνώριση των ενώσεων ομοφυλοφίλων σε όλες τις χώρες-μέλη

Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν, σε ένα κείμενο που ενέκριναν σήμερα, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στον τομέα της ελεύθερης κυκλοφορίας και της οικογενειακής επανένωσης.

«Οι γάμοι ή τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν καταγραφεί σε ένα κράτος μέλος πρέπει να αναγνωρίζονται σε όλα τα άλλα ομοιόμορφα, και οι σύζυγοι και σύντροφοι του ιδίου φύλου πρέπει να έχουν ίδια μεταχείριση με εκείνην των ομολόγων τους του αντίθετου φύλου», ζήτησαν οι ευρωβουλευτές, σε ένα μη δεσμευτικό κείμενο που υιοθετήθηκε με 387 ψήφους υπέρ (161 κατά και 123 αποχές) στη διάρκεια μιας ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης «οι οικογένειες του ουράνιου τόξου να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα στην οικογενειακή επανένωση με τα ζευγάρια αντίθετου φύλου και την οικογένειά τους». Οι οικογένειες αυτές πρέπει «να έχουν ίδια μεταχείριση σε όλη την ΕΕ», όταν μετακινούνται από το ένα κράτος μέλος στο άλλο.

Σύμφωνα με μια έρευνα που παρήγγειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2021, έξι κράτη μέλη δεν αναγνωρίζουν μια ένωση του ιδίου φύλου που προέρχεται από ένα άλλο κράτος μέλος προκειμένου να δώσουν άδεια διαμονής και σε έντεκα χώρες οι νόμιμοι γονείς ενός παιδιού δεν μπορούν να είναι δύο γυναίκες ή δύο άνδρες και ως εκ τούτου ο δεσμός δύο γονιών δεν θα αναγνωρίζεται για τις ομοφυλόφιλες οικογένειες που φθάνουν από ένα άλλο κράτος μέλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!