Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα για τη δημοκρατία στη Ρωσία
[Euronews]: Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα για τη δημοκρατία στη Ρωσία

[Euronews]: Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα για τη δημοκρατία στη Ρωσία

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην αναγνωρίσει τη Δούμα που θα προκύψει από τις επικείμενες ρωσικές βουλευτικές εκλογές ζήτησε με ψήφισμά της η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αν η εκλογική διαδικασία διεξαχθεί κατά παράβαση των δημοκρατικών αρχών και του κράτους δικαίου.

Στο ψήφισμα, το οποίο πέρασε με 494 ψήφους υπέρ, 103 κατά και δύο αποχές _en.pdf), οι ευρωβουλευτές χαρακτηρίζουν το ρωσικό καθεστώς ως μια «αποτελματωμένη αυταρχική κλεπτοκρατία με επικεφαλής έναν ισόβιο πρόεδρο περιβεβλημένο από έναν κύκλο ολιγαρχών».

Ο εισηγητής της επιτροπής Ευρωκοινοβουλίου για τις εξωτερικές σχέσεις Άντριους Κουμπίλιους τόνισε ότι η προάσπιση της δημοκρατίας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα στις ευρωρωσικές σχέσεις.

«Υπάρχει κάποια τεκτονική αντιπαράθεση ανάμεσα στην αντιδημοκρατική Ρωσία και την Ευρώπη και η Ρωσία του προέδρου Πούτιν είναι πλέον η μεγαλύτερη απειλή για τη γεωπολιτική ασφάλεια της Ευρώπης. Γι’ αυτό και πρέπει να έχουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη στρατηγική για το πώς θα βοηθήσουμε τη Ρωσία να μεταμορφωθεί. Θεωρώ πως η ιστορία μας διδάσκει πως στην πραγματικότητα και η Ρωσία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και ο ρωσικός λαός μπορεί να καταφέρει την επαναφορά της στη δημοκρατία», δήλωσε ο Λιθουανός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που απειλεί με επιδείνωση των ευρωρωσικών σχέσεων αν δεν αναγνωριστεί η νέα Δούμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!