Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εβδομάδα για την υγεία: Τεχνολογικές καινοτομίες που ενισχύουν την πρόληψη
[Euronews]: Εβδομάδα για την υγεία: Τεχνολογικές καινοτομίες που ενισχύουν την πρόληψη

[Euronews]: Εβδομάδα για την υγεία: Τεχνολογικές καινοτομίες που ενισχύουν την πρόληψη

Για μια εβδομάδα, τον Μάρτιο του 2021, το Euronews παρουσιάζει τα τελευταία νέα από τον τομέα της υγείας στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, αναλύοντας και συζητώντας τις επαναστατικές αλλαγές που θα καθορίζουν το μέλλον της υγείας.

Είναι η Εβδομάδα Υγείας στο Euronews και σ’ αυτό το ρεπορτάζ θα δούμε έξυπνες τεχνολογικές καινοτομίες και ιδέες που θα μας βοηθήσουν με την υγεία μας. Ένας καθοριστικός παράγοντας είναι η γρήγορη διάγνωση. Η αμερικανική εταιρία Kinsa Health , προέβλεψε την έλευση της πανδημίας, 18 μέρες πριν τις υγειονομικές αρχές, χάρη στα 2 εκατομμύρια συνδεδεμένα θερμόμετρα που διαθέτει. Όταν οι χρήστες τους εμφάνισαν πυρετό, η εταιρία κατέγραψε το πρώτο κύμα της COVID-19:

«Παίρνουμε τις προγνώσεις του τι αναμένουμε και τις αφαιρούμε από αυτό που βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο. Αυτό που μένει είναι το υπόλοιπο. Αυτό που απομένει. Εάν είναι πάνω και πέρα από τα διαστήματα στατιστικής εμπιστοσύνης, τότε έχουμε μια ασυνήθιστη εξάπλωση. Αυτό που βρήκαμε ήταν ότι είχαμε ασυνήθιστη εξάπλωση σε όλη τη χώρα» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Ίντερ Σινγκ.

Φανταστείτε πώς αυτό το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, που χρησιμοποιεί συνδεδεμένα θερμόμετρα μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που διαχειριζόμαστε μεταδοτικές ασθένειες. Το κλειδί είναι η ψηφιοποίηση. Και αυτή επιταχύνθηκε από αυτή την πανδημία, σύμφωνα με τον ιατρικό μελλοντολόγο Μπέρταλαν Μέσκο: «Η τηλεϊατρική ήταν βασική τάση ακόμη και πριν την πανδημία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!