Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εβδομάδα για την υγεία: Τα παιδιά και οι κίνδυνοι από το διαδίκτυο
[Euronews]: Εβδομάδα για την υγεία: Τα παιδιά και οι κίνδυνοι από το διαδίκτυο

[Euronews]: Εβδομάδα για την υγεία: Τα παιδιά και οι κίνδυνοι από το διαδίκτυο

Για μια εβδομάδα, τον Μάρτιο του 2021, το Euronews παρουσιάζει τα τελευταία νέα από τον τομέα της υγείας στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, αναλύοντας και συζητώντας τις επαναστατικές αλλαγές που θα καθορίζουν το μέλλον της υγείας.

Bulling στο διαδίκτυο, ανταλλαγή μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο, πορνογραφικό υλικό, εθισμός σε παιχνίδια, εύκολη πρόσβαση σε ψευδείς ειδήσεις είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ΜΚΟ Save the Children Ρουμανίας.

Οι γονείς ανησυχούν, καθώς τα παιδιά περνούν πλέον τον διπλάσιο χρόνο στο διαδίκτυο σε σχέση με πριν την πανδημία:«Πέρσι, δεχτήκαμε πάνω από 1160 αιτήματα για να παράσχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για προβλήματα που έχουν να κάνουν με το ίντερνετ. Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για παράνομο υλικό που παιδιά, γονείς ή άλλοι ενήλικοι βρήκαν στο διαδίκτυο και μας το παρουσίασαν. Υπάρχουν πάνω από 1500 τέτοιες αναφορές. Πολλές από αυτές, περίπου 1100 έχουν να κάνουν με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών» επισημαίνει η Γκαμπριέλα Αλεξαντρέσκου, πρόεδρος της ΜΚΟ Save the Children Ρουμανίας.

Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι έχουν αυξηθεί πολύ αυτές οι ακραίες περιπτώσεις από τότε που ξεκίνησε ο κορονοϊός, γιατί τα παιδιά είναι πιο δραστήρια στο διαδίκτυο και μένουν για πολύ περισσότερες ώρες μπροστά σε οθόνες. Θεωρούν ότι επηρεάζεται ιδιαίτερα η ψυχική υγεία και η συναισθηματική τους ισορροπία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!