Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Εθνική Πινακοθήκη: Αποδίδεται συμβολικά στις 24 Μαρτίου
[Euronews]: Εθνική Πινακοθήκη: Αποδίδεται συμβολικά στις 24 Μαρτίου

[Euronews]: Εθνική Πινακοθήκη: Αποδίδεται συμβολικά στις 24 Μαρτίου

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου, αποδίδεται συμβολικά η Εθνική Πινακοθήκη, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Οι Έλληνες και οι ξένοι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα βρεθούν στην Αθήνα, θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν μια γεύση από την ελληνική τέχνη του 19ου και του 20ού αιώνα, που φιλοξενείται στις αίθουσες της νέας Εθνικής Πινακοθήκης και εξελίσσεται παράλληλα με την Ιστορία της ελεύθερης Ελλάδας και τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Μετά την συμβολική ξενάγηση των ξένων ηγετών την παραμονή της εθνικής επετείου, θα κλείσει και πάλι.

Η Εθνική Πινακοθήκη θα ανοίξει τις πύλες της στους Έλληνες και στους ξένους επισκέπτες και φιλότεχνους, όταν λυθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες και το επιτρέψουν τα μέτρα για τη πανδημία, με την περιοδική έκθεση «Το 1821 στη ζωγραφική. Η Ελλάς απαιτεί την ιστορικήν Πινακοθήκην της». Τα έργα της έκθεσης προέρχονται αποκλειστικά από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές συλλογές της, με ζωγραφική του 19ου αιώνα. Εκτίθενται κατ’ εξαίρεση δύο πίνακες Ιταλών καλλιτεχνών οι οποίοι ανήκουν στο Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός. Παραχωρήθηκαν, γενναιόδωρα, για τις ανάγκες του επετειακού αφιερώματος. Όλοι οι πίνακες της έκθεσης είναι εμβληματικά έργα τα οποία οι δημιουργοί τους τα εμπνεύστηκαν από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

Εθνική ΠινακοθήκηΥΠΠΟΑ

Η νέα Εθνική Πινακοθήκη

Η νέα δεκαετία βρίσκει την Εθνική Πινακοθήκη, με 120 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, κτηριακά και μουσειογραφικά ανανεωμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!