Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ερσίν Τατάρ: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη»
[Euronews]: Ερσίν Τατάρ: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη»

[Euronews]: Ερσίν Τατάρ: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη»

Η βάση των drones στα κατεχόμενα εξυπηρετεί την άμυνα των Τ/Κ ισχυρίστηκε ο Τ/Κ Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που εξοπλίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία είναι επειδή μπορεί να έχει στο μυαλό της διάφορα πράγματα.

Για τις δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν δύο κράτη στην Κύπρο, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι είναι μονόπλευρες και την κατηγόρησε ότι κινείται με το δίδυμο Ελλάδα – Ε/Κ.

Στη συνέντευξή του στο CNN Turk o Ερσίν Τατάρ όταν ρωτήθηκε εάν βρέθηκε φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, είπε “δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα για εκεί εγώ επειδή αυτά αξιολογούνται. Η στάση μας με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν είναι ότι δεν επιτρέπουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο. Επειδή οπωσδήποτε υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου. Επειδή οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο πηγάζουν από την ύπαρξη αυτού του πλούτου”.

Ο Ερσίν Τατάρ ρωτηθηκε και για την βάση ντρόουνς στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι η ‘συμφωνία’ με την Τουρκία είχε υπογραφεί επί δικής του ‘πρωθυπουργίας’.

“Ασφαλώς είναι για το συμφέρον των Τ/Κ. Μπορεί να υπάρχουν διάφορες αντιπολιτευτικές φωνές εντός της Κύπρου αλλά όλα αυτά είναι για την ασφάλειά μας. Όλος ο κόσμος γνωρίζει πόσο εξοπλίζονται οι Ε/Κ. Κάθε χρόνο αγοράζουν 300 εκατομμύρια ευρώ όπλα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!